Dvadesetak dana prije ubojstva Pukanića Đuroviću na račun sjelo 780 tisuća eura

SLOBODAN ĐUROVIĆ na prvoj je raspravi za ubojstvo Pukanića i Franjića rekao da je toliko bogat da ne bi uspio sve potrošiti niti da živi sto godina, no detaljnije svoje bogatstvo nije objasnio. Također, tajnovite su i dalje i ogromne novčane transakcije na njegovu računu.

Naime, kako je objavio Nacional 2. listopada 2008 godine, dvadesetak dana prije likvidacije u središtu Zagreba, na privatni devizni račun Slobodana Đurovića u Crnogorskoj deviznoj banci sjelo je 780.760 eura, za što se smatra da je polovina iznosa koju je skupina trebala dobiti za ubojstvo Ive Pukanića.

Vrlo sumnjiva transakcija

Prema podacima do kojih su došli istražitelji cijela se ta transakcija odvijala na vrlo sumnjiv način: pošiljatelj novca je nepoznata tvrtka General Pioneer koja je preko ciparske banke novac uplatila njemačkoj Commerz Bank AG, a koja je zatim novac prebacila u crnogorsku banku na Đurovićev račun. Kao svrha transakcije navedeno je "As per mutual relations contract DTD 19.9.2008.".

Samo dan nakon što je novac sjeo na njegov račun Đurović je podignuo 60.000 eura, a 8. listopada još 5.000 eura. Đurović nije objasnio odakle mu taj novac te zašto je podigao toliku svotu novca. Istražiteljima je prvo kazao, kako doznaje Nacional, da se ne može sjetiti svake transakcije svojih tvrtki, a zatim i da je novac dobio od ciparske tvrtke kojoj je prodao građevinsku parcelu u Novom Beogradu. No, Đurović se pritom nije mogao sjetiti niti točne adrese parcele, niti točnog iznosa, a niti osobe tvrtke s kojom je dogovorio kupoprodaju. Također je kazao kako je parcelu prodala njegova tvrtka pa se postavlja pitanje zašto je onda novac, koji se transferirao preko tri banke, sjeo na njegov privatni račun.

Istražitelji stoga sumnjaju kako je taj novac Đurović trebao dati likvidatorima Ive Pukanića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.