Dužnović priznao krivnju za smrt policajca, obrana dokazuje ubojstvo u "prijateljskoj vatri"

UBOJICI policajca i pljačkašu RBA banke u Sesvetama Kazimiru Dužnoviću danas je odgodom zbog psihičke rastrojenosti počelo suđenje. Nakon što je sudski vještak utvrdio da je Dužnović sposoban za suđenje, on je rekao kako se osjeća krivim za ubojstvo Ivana Grbavca.

Odvjetnik Kazimira Dužnovića je nakon izjašnjavanja o krivnji zatražio od suda kombinirano medicinsko vještačenje u kojem bi se trebalo utvrditi kako je umro Grbavac. Čini se kako obrana želi dokazati da je mladi policajac stradao u "prijateljskoj vatri" jer je imao ulaznu ranu na leđima, a izlaznu na glavi dok Krsnik tvrdi kako su u trenutku ubojstva ubojica i policajac bili okrenut licem prema licu.

Vještačenje čahura pronađenih par dana nakon ubojstva

Dužnovićeva obrana zatražila je vještačenje čahura koje su pronađene par dana nakon ubojstva, a za koje se ne zna iz kojeg oružja potječu. Sud će se o ovim zahtjevima izjasniti tijekom postupka.

Dužnović je tijekom pljačke banke u Sesvetama ubio 24-godišnjeg mladog policajca Ivana Grbavca te ranio četvoricu njegovih kolega. Na početku suđenja je Dužnovićev odvjetnik Krešimir Krsnik zatražio prekid jer njegov klijent nije sposoban pratiti suđenje.

"Osjećam se mamurno"

Navodno Dužnović ne može pratiti suđenje jer je u teškom psihičkom stanju i u zatvoru prima lijekove. Iz istih razloga Krsnik sa Dužnovićem nije mogao pripremiti obranu. Na sučevo pitanje o tome kako se osjeća Đužnović je kratko odgovorio "mamurno".

Podsjetimo, Dužnović je početkom svibnja ove godine upao u RBA banku u Sesvetama te je rafalima iz automatske puške bezobzirno ubio mladog policajca Ivana Grbavca te ranio još četvoricu njegovih kolega. Njega se tereti za teško ubojstvo, razbojništvo i pet pokušaja ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.