Dubrovačka udruga podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva civila od 1943. do 1945.

OGRANAK Udruge ratnih veterana, Hrvatski domobran iz Dubrovnika, podnio je kaznenu prijavu protiv više nepoznatih počinitelja, zbog egzekucije više stotina žitelja Dubrovnika i okolice u periodu od 1943. do 1945. godine.

"Jugokomunistička vojska i partizanski odredi počinili stravičan i nezapamćen zločin nad više stotina Hrvata, bez ikakvog kaznenog, sudskog postupka", navodi se u kaznenoj prijavi, koju je obznanio predsjednik Udruge Željko Kulišić, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Prilikom ulaska partizanskih postrojbi u Dubrovnik, u listopadu 44. godine, uslijedila brojna uhićenja građana, koji su otpremljeni i na Korčulu", stoji nadalje u prijavi, a Kulišić je dodao kako tijela ubijenih nalaze razbacana po otocima Daksi, Jakljanu, Mljetu i Korčuli.

U prijavi je predloženo i pokretanje postupka ekshumacije posmrtnih ostataka ubijenih na otoku Korčuli, točnije u jami Vranina, Šiblovoj nozi te Bultini. Kulišić je na kraju dodao kako je Udruga sve potkrijepila dokumentacijom, koja je poslana Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

K.S.
Foto: Dubrovači list

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.