Državna inspekcija ušla u HAC i uzela dokumentaciju o aferi "naplatne kućice"

DRŽAVNI inspektorat jutros je posjetio zgradu HAC-a i izuzeo dio dokumentacije o sumnjivom natječaju za 10 radnih mjesta na naplatnim kućicama Vrgorac, za koji se osnovano sumnja da je namješten.

Kako Index doznaje iz HAC-a , tvrtku su prijepodne posjetili inspektori rada i zasad dobili samo opće uvjete natječaja, jer za imena onih koji su posao dobili, i drugih koji su usprkos boljim ocjenama "izvisili", trebaju posebnu punomoć.

Stjepko Boban (HAC): Luka Bebić nema veze s novozaposlenim koji se također preziva Bebić

Danas se oglasio i šef HAC-a Stjepko Boban. Novinare je okupio u Makarskoj, gdje se nalazi na odmoru. Očekivano, tvrdi da natječaj za deset novih radnih mjesta na naplatnim kućicama Vrgorac nije namješten i da predsjednik Sabora Luka Bebić nema veze s jednim zaposlenim koji se također preziva Bebić i također je rodom iz Mekovića. Novozaposleni Bebić ima 62 godine!

Boban je kazao da su od petorice zaposlenih trojica branitelji, a od pet žena, tvrdi, tri su supruge hrvatskih branitelja. Te će tvrdnje trebati dokazati radnoj inspekciji, a danas je kazao da će o svemu izvijestiti i premijerku Kosor.

Vjeruje povjerenstvu HAC-a, a izmijenio im 9 od 10 imena s liste!


Boban nije bio baš uvjerljiv u odgovoru na pitanje zašto je mijenjao popis zaposlenih koji mu je predložilo povjerenstvo HAC-a. Rekao je da povjerenstvu vjeruje, ali da uprava "ima diskrecijsko pravo promijeniti njihovu odluku".

Na ovu se izjavu Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata samo nasmijao.

"Ne znam kako može promijeniti devet od deset ljudi s popisa koje mu je poslalo povjerenstvo i reći da im vjeruje!  Ovdje se, međutim, radi o intervencijama koje su daleko iznad predsjednika uprave Bobana. Božidar Kalmeta i drugi ministri godinama zapošljavaju na ovaj način. Boban se može koliko hoće pozivati na sustav i na zakone, ali to je jedina istina. Neka se upita postoji li itko u cijelom Vrgorcu tko vjeruje njegovim riječi", poručio mu je Stanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.