Druženje u Muzeju starih računala: Ulaznica košta kilogram jabuka za Dječju bolnicu

U PREDBLAGDANSKOM vremenu riječki Muzej starih računala je osmislio druženje u svojim prostorima koje će imati humanitarnu notu. U organizaciji PEEK&POKE - riječkog muzeja informatike i Jabučnjaka, najstarijeg internetskog portala za Apple korisnike u Hrvatskoj, u subotu 12. prosinca u 18 sati će se održati iParty, veliko druženje Apple entuzijasta.

Humanitarni aspekt cijeloga druženja očituje se u ulaznicama za druženje koje iznose - kilogram jabuka. Prikupljene jabuke će biti donirane Dječjoj bolnici Kantrida.

Naglasak ovogodišnjega druženja stavljen je na istraživački, intelektualni i internacionalni aspekt, pa je stoga i samo ime druženja iParty. Istovremeno, iz Jabučnjaka poručuju da se ovogodišnje druženje ne temelji na hardveru ili softveru, već na čovjeku. Naglasak druženja je na iLjudima koji koriste tehnologiju na kreativan način s ciljem napretka i općega dobra.

Upravo u tom kontekstu, na predblagdanskom druženju su najavljeni prvi astronauti iz ovih prostora. Naime, druženju u riječkome muzeju će nazočiti Miroslav Ambruš-Kiš iz Zagreba i Nebojša Stanojević iz Tuzle. Njih dvojica pripadaju međunarodnoj udruzi Human Synergy Project koja je sastavni dio tima Synergy Moom. Taj se međunarodni tim znanstvenika, raketnih inženjera, kompjuteraša i pustolova natječe za Google Lunar X Prize. Istovremeno, Ambruš-Kiš i Stanojević su prvi svemirski putnici koji će 2011. godine poletjeti u Zemljinu orbitu na 12-satni let potpuno privatno konstruiranim i izgrađenim svemirskim brodom.

Jabučnjak je neprofitabilni projekt Udruge darovitih informatičara Rijeke i već šestu godinu zaredom na tom internetskom portalu pomoć mogu pronaći svi zaljubljenici u informatičku tehnologiju. Cilj organizatora ovoga druženja je da okupljanje entuzijasta postane tradicionalno druženje svake druge subote u prosincu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.