Društvo J. B. Tito: U Hrvatskoj Drugi svjetski rat još uvijek nije gotov

"U HRVATSKOJ još uvijek postoje neki koji nisu shvatili da je fašizam odavno poražen i rat gotov te da je povijest o tome rekla konačnu riječ", rekao je tijekom današnje tiskovne konferencije Ratko Crnobori, predsjednik Društva Josip Broz Tito.

"Kada cijeli svijet 9. svibnja slavi Dan pobjede nad fašizmom, ujedno i dan kada je završio Drugi svjetski rat u Europi, mi u Hrvatskoj, umjesto da slavimo, bivamo bombardirani izjavama da je to 'najveća tragedija hrvatskog naroda'", rekao je Crnobori koji je dodao kako se u Hrvatskoj svake godine "rat nastavlja na Bleiburgu, na stadionima i Thompsonovim koncertima, kada pojedinci skandiraju `Za dom spremni` i `Ubij Srbina`, kao i u Vrdoljakovu serijalu o Titu", prenosi Glas Istre Crnoborijeve riječi.

"Pojedinci ne prihvaćaju da je fašizam poražen"

Predsjednik Društva naglasio je da pojedinci ne žele prihvatiti da je fašizam poražen, da je i vojska NDH izgubila rat, te je dodao kako svi moraju prihvatiti da je Hrvatska zasnovana na ZAVNOH-u, a ne na NDH.

"Za koga su se borili Titovi partizani?", upitao je Crnobori koji je dodao kako proglašavanje Bleiburga najvećom tragedijom hrvatskoga naroda znači pljuvanje na sve žrtve koje su se borile protiv fašizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.