DORH o pretučenom zadarskom novinaru: Postoji osnovana sumnja da ga je Surać udarao

Foto: Facebook/Hrvoje Bajlo

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zadru provelo je prvo ispitivanje Jakova Suraća zbog sumnje na napad na novinara Hrvoja Bajla. 

Kako pišu na svojim službenim stranicama, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. lipnja 2018. oko 19.30 sati u Zadru, vidjevši novinara kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj objavio, izašao iz svoga parkiranog automobila te stao ispred oštećenika i uputio mu prijeteće riječi, a potom ga; u cilju da mu nanese tešku tjelesnu ozljedu; udario stisnutom šakom u predjelu nosa i usta. Oštećenik je pao na tlo, a 43-godišnjak je, osnovano se sumnja, nastavio udarati oštećenika po tijelu te glavi dok je ležao na tlu ponavljajući istovremeno prijetnje. 

Izgubio svijest

"Oštećenik je na kratko izgubio svijest, a kada je došao k svijesti podigao se s tla, na što mu je osumnjičenik, u cilju da ga ustraši, ponovio riječi prijetnje. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne podlaktice te osjetio strah za vlastiti život u vezi daljnjeg obavljanja poslova na svom radnom mjestu novinara", piše na stranicama ODO-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.