DORH istražuje smrt bebe u Vinkovcima: Peticiju za suspenziju liječnika potpisalo 17.000 ljudi

Foto: Index

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je otvaranje istrage okolnosti smrti novorođenčeta Mateje Janković iz Ivankova. Zatražena je i sva dokumentacija vezana za taj slučaj kako bi se utvrdilo postoji li kaznena odgovornost liječnika ili ne.

> Skandal u vinkovačkom rodilištu: Vlada smijenila šefa bolnice, formirano specijalno povjerenstvo

Podsjetimo, ministar zdravlja Dario Nakić osnovao je u srijedu Stručno povjerenstvo koje će provesti zdravstveno-inspekcijski nadzor u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci i utvrditi činjenicu u slučaju poroda i mrtvorođene bebe rođene u toj bolnici krajem siječnja.

Riječ je o rodilji, koja je primljena u vinkovačku bolnicu nakon visokorizične trudnoće, a koju je, prema njezinim tvrdnjama, nakon cjelodnevnih trudova koji su obilježile brojne komplikacije, liječnik odbio poroditi carskim rezom, zbog čega je dijete rođeno mrtvo.

"Bio je mrtav hladan"

"Tog kobnog dana 30. siječnja 2016. godine od života su mi napravili pakao. Trebala sam roditi zdravog sina, a zahvaljujući dr. Kolaku sam rodila mrtvu bebu i to bebu koju smo nakon 6 godina uspjeli dobiti pomoću medicinski potpomognute oplodnje. Srce me boli, sve me boli. Nema riječi kojima se ovo može opisati. Sve smo prijavili i državnom i županijskom odvjetništvu", ispričala je za Index 24-godišnja Matea Janković.


Rekla nam je kako je u cijeloj situaciji dr. Kolak bi otresit.

"Kad je vidio da moj sin nije živ nije rekao ni žao mi je. Babice i pedijatrica su me držale za ruke i plakale zajedno sa mnom, a on je bio mrtav hladan. Zgrožena sam cijelim pristupom, kad je došao Kolak krenula je moja priča strave i užasa", kazala nam je žena koja je doživjela najveću moguću bol.

Na stranici peticije24.com se pojavila peticija kojom se traži trajna suspenzija liječnika N.K. Dosad ju je potpisalo 17.104 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.