Djevojka iz BiH u Hrvatsku pokušala ući s tri zolje i ručnim bacačem

Foto: FaH/Wikipedia

KAKO je izvijestio DORH, zbog šverca oružja na granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u istražnom zatvoru je završila 25-godišnja djevojka.


Protiv nje je pokrenut postupak u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu nakon što je u Hrvatsku pokušala ući s tri raketna bacača i jednim ručnim bacačem.

Djevojka je, naime u Hrvatsku iz BiH putovala autobusom, a na graničnom prijelazu Stara Gradiška je u njezinoj prtljazi otkriveno oružje.

Određen joj istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo je izvijestilo kao se osnovano sumnja da je 16. prosinca u osobnoj prtljazi prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22.

Djevojka je ispitana u Državnom odvjetništvu, a sumnjiči se za nedozvoljeno posjedovanja, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po prijedlogu ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Kako pak javlja Glas Slavonije, istraga će se sada usmjeriti  krajnjem odredištu zolji i ručnog bacača, a dodaju i kako je najvjerojatnije kako je djevojka samo prenosila oružje preko granice dok je "pravi vlasnik" oružja najvjerojatnije čekao u Hrvatskoj da oružje preuzme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.