Đakovo ne da lipicance - u nedjelju prosvjed s traktorima i konjskim zapregama!

ĐAKOVAČKI gradonačelnik i predstavnici seljačkih udruga oštro su reagirali na premijerkinu izjavu da će, unatoč protivljenjima, ergelu lipicanaca pripojiti lipičkoj.

Na konferenciji za novinare najavili su veliki prosvjed u nedjelju na Trgu Franje Tuđmana u Đakovu na koji bi se seljaci i konjogojci trebali odazvati u traktorima i konjskim zapregama.

Đakovački gradonačelnik Tomislav Vinković se oštro usprotivio premijerkinoj najavi. "Ovdje u krajnjoj liniji postoji samo privatni interes. Uništiti sve sveto u Đakovu, u Slavoniji, na način da se spoji nespojivo", rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.

Podršku premijerki izrazio je tek lokalni HDZ. "Netko će reći da Đakovo netko ne voli zbog ovoga ili onoga razloga. Čisto sumnjam. Skloniji sam vjerovati da ovaj način na koji naš gradonačelnik vodi politiku grada koja se temelji na sukobu, svađi i inatu sa svakim, a posebice s Vladom i ministrima, ne donosi gradu ništa pozitivno", rekao je predsjednik GO HDZ-a Ante Raspudić.

Gradonačelnik Lipika iznenađen Vinkovićevim podcjenjivanjem

Priopćenjem je reagirao i gradonačelnik Lipika Antun Haramija, koji je iznenađen "prezirom i podcjenjivanjem grada Lipika s kojima se posljednjih dana đakovački gradonačelnik obraća hrvatskoj javnosti".

"Žao mi je što sam doveden u situaciju konfrontacije s kolegom gradonačelnikom, koji nije prihvatio prijateljsku ruku Lipika, već je iz dana u dan omalovažavao dostojanstvo i mir grada Lipika i njegovih građana...Lipiku nitko ne može oduzeti lipicance, kao niti Đakovu njihove. Gdje će biti njihova krovna asocijacija - pitanje je administrativne odluke na koju nismo utjecali, a nećemo niti ubuduće", piše u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.