Đakićev sin opet divlja, uhvaćen kako Mercedesom juri 84 km/h brže od dopuštenog

Foto: Screenshot Index, Facebook

PROTIV Ivana Đakića, 24-godišnjeg sina saborskog zastupnika i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića, na Općinskom sudu u Bjelovaru uskoro počinje postupak jer je uhvaćen kako kroz naseljeno mjesto, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, vozi Mercedes brzinom od 134 kilometra na sat, objavio je Bjelovarski list.

Mlađi Đakić je 11. siječnja iza ponoći snimljen kako juri Zagrebačkom ulicom kroz mjesto Sveti Ivan Žabno. 

S obzirom na toleranciju od 10 posto, prijavljen je da je 70 kilometara na sat prekoračio brzinu vožnje dopuštenu na tom području.

Prijete mu kazna od pet do 15 tisuća kuna i oduzimanje vozačke dozvole.

Jurnjava brzinom od 195 km/h po običnoj cesti u noći

Podsjetimo, Đakić je u listopadu na svom zaključanom Instagramu objavio video snimljen za volanom automobila koji ubrzava do 195 kilometara sat po običnoj cesti. Objavio je to na Instagram storyju, a video je snimljen u noćnim satima. 

 

Snimljen je s mjesta vozača. Ne vidi se točna lokacija, no vidi se kako se radi o običnoj cesti, a uz nju se nalazi i nekoliko kuća, no nije jasno radi li se o cesti kroz naseljeno mjesto ili izvan naseljenog mjesta.

Kako god bilo, brzina kojom se kreće automobil sa snimke višestruko je veća od dozvoljene. Osim brzine, počinjen je još najmanje jedan prekršaj - korištenje mobitela u vožnji. I za korištenje mobitela u vožnji i za vožnju 50 km/h iznad ograničenja u naseljenom mjestu drastično su povećane kazne izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su stupile na snagu početkom kolovoza. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.