Direktorici splitske mljekare uvjetna kazna, mora vratiti 2,3 milijuna kuna inače ide u zatvor

Foto: Google maps

MILEVA MIMICA LUCIĆ, bivša direktorica splitske mljekare Mils, osuđena je na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od pet godina zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Izrečen joj je dvostruki uvjet. Osim što ne smije počiniti novo kazneno djelo, 58-godišnja Mimica Lucić mora u roku od godine dana od pravomoćnosti presude namiriti štetu od 2,3 milijuna kuna. Ukoliko to ne napravi, ide u zatvor.

Sudac Mlađan Prvan izrekao joj je i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja dužnosti člana uprave u trajanju od četiri godine. Mimica Lucić već je neko vrijeme u mirovini, a u svrhu namirenja štete pokrenuta je prodaja Lećevačke mljekare u vlasništvu njezinog supruga.

Nevjesti stimulacija od pola milijuna kuna, bratu davala plaću, a nije radio

Mimica Lucić je osuđena za neosnovane isplate iz blagajne poduzeća. Tako je bratu Filku Mimici, kotlovničaru koji je 2007. godine trebao dobiti otkaz jer je uhvaćen u krađi, i dalje nastavila isplaćivati plaću premda nije dolazio na posao nego je radio u Lećevačkoj mljekari njezinog supruga. Do travnja 2012. godine nesnovano je tako isplaćeno 745 tisuća kuna.

Nevjesti Tei Mimici, prodavačici u dućanu Pazar, isplatila je 528 tisuća kuna stimulacije bez ikakve osnove, a savjetniku Zoranu B. 874 tisuće kuna iako nije radio ništa za društvo. Isplaćeno je i 90 tisuća kuna njegovom društvu na ime plaćanja usluga koje nisu izvršene.

Za još dvije osobe naložila je isplatu plaća od 60 tisuća kuna iako ni oni nisu radili za mljekaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.