DETALJI ZLOČINA U LICI Otkriveno kako je ubijena 14-godišnjakinja: "Ušla je u njezinu sobu..."

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

27-GODIŠNJA Ivana Čude osumnjičena je za teško ubojstvo svoje 14-godišnje sestrične Sare Čirjak. Ona je danas ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

> Zbog brutalnog ubojstva djevojčice u Lici uhićena njena sestrična

Odvjetništvo je danas objavilo što se točno dogodilo kobnog dana.

27-godišnjakinju sumnjiče da je 20. lipnja oko 7 sati u obiteljskoj kući u Maloj Mili kod Lovinca ubila maloljetnicu. S tom nakanom je oko 7 sati ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju kuće. Za sada nepoznatim oštrim predmetom, dva puta ju je ubola u prsni koš, teško je ozlijedivši. Nesretna maloljetnica je od zadobivenih ozljeda preminula, priopćili su iz ŽDO-a.

Otac osumnjičene, Bogdan Čude odmah je nazvao Hitnu pomoć. Kada je Hitna stigla do ranča, nesretna djevojka je već bila bez svijesti.

Podsjetimo, kako je Index neslužbeno doznao još jučer, Sara je bila sama sa sestričnom u trenucima kada je ubodena u prsa.

Članovi obitelji Sarinog ujaka, kod kojega je boravila na početku školskih praznika, djevojčicu su pronašli kada su se vratili s ispaše. Bila je ozlijeđena i sama, te pri svijesti. Pozvali su Hitnu i medicinskom osoblju rekli da je ozljede zadobila pri padu na nož.

Ranč na kojemu se nesretni događaj odigrao izoliran je, pa je Hitnoj pomoći trebalo dosta vremena da stigne nakon poziva. Sara je preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice.

Čeka je najmanje 10 godina zatvora

Za smrt 14-godišnjakinje koja se u utorak dogodilo na Velebitu osumnjičena je njena 27-godišnja rođakinja, kojoj je na prijedlog karlovačkoga Županijskog odvjetništva sudac istrage Ivan Perković u četvrtak odredio jednomjesečni pritvor.


Osumnjičenica se branila šutnjom, ali je na temelju svih do sada prikupljenih činjenica ustanovljeno "da postoji razumno prihvatljiva osnova sumnje da je 27-godišnjakinja počiniteljica tog teškog kaznenog djela", rekao je Hini Perković.

Osim toga postoje razlozi za pritvaranje, kako sprječavanje utjecaja na svjedoke tako i zbog mogućnosti da na slobodi ponovi djelo, ali i zbog daljnjeg neometanog odvijanja kaznenog postupka, jer je riječ o kaznenom djelu izvršenom pod osobito teškim okolnostima.

-Naime, usmrćena 14-godišnjakinja je zadobila smrtonosne rane dok je ležala i to sprijeda u grudni koš i odostraga, a to su osobito teške okolnosti i za takvo je djelo kazna od najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora, rekao je Perković.

Ona se nije očitovala o osnovanosti sumnje za koju ju se tereti, koristi svoje pravo da o svemu šuti, osim što je rekla da ima zdravstvene smetnje psihičke naravi, no, to su okolnosti o kojima se sada ne mora odlučivati, to će se razmatrati tijekom eventualnog daljnjeg kaznenog postupka.

Prije suca istrage i Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 27-godišnjakinju ispitalo zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.