Detalji brutalnog ubojstva u Zagorju: Staricu je nasmrt pretukao mladi susjed

Foto: Zagorje.com

U ČETVRTAK oko 20:30 policija je zaprimila dojavu hitne medicinske pomoći kako su u obiteljskoj kući u Bedekovčini pronašli mrtvo tijelo 76-godišnjakinje.

Očevidom je utvrđeno da je starica ubijena i nakon toga opljačkana. Prema neslužbenim informacijama, staricu je počinitelj nasmrt pretukao.

Policija je jučer uhitila 26-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio stravičan zločin. Predan je pritvorskom nadzorniku i trebao bi biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu.

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja kako je 26-godišnjii hrvatski državljanin, 24. listopada u obiteljskoj kući u Bedekovčini počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja, na štetu 76-godišnje hrvatske državljanke, te je uz kaznenu prijavu današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske", stoji u priopćenju policije. 

Počinitelj je otkriven nakon što je u više navrata s bankomata podizao novac s kartice ubijene starice. Podigao je ukupno oko 10.000 kuna.

"U srijedu navečer smo došle nas tri od crkve. Sve smo otišle svojim kućama. Jučer je nismo vidjele i ne bismo ni znale što se dogodilo da nije trebala ići kod frizera. Frizerka je navodno zvala njezinog zeta i pitala što se događa s njom jer se ne javlja na telefon. Zet je zvao hitnu pomoć, a hitna pomoć policiju", ispričale su dvije susjede za Zagorje.com.

Kako dodaju, čule su da je kuća ubijene bila ispremetana, a dodaju i da je prije dva mjeseca opljačkana kuća njihovog susjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.