Deset mrtvih u sukobima vojske i naoružanih pobunjenika u Pakistanu

DESET osoba je poginulo, a još šest ih je teško ozlijeđeno u najnovijim sukobima pakistanske vojske i naoružanih militantnih pobunjenika na sjeverozapadu Pakistana, u pokrajini Orakzai, prenosi kineska agencija Xinhua.

Prema navodima službenih pakistanskih vlasti, vojska je pokrenula operaciju čišćenja područja Orakzaija od militantnih pobunjenika kako bi omogućila povratak i normalan rad Agencije za raseljene osobe. Agencija se vratila na to područje pod zaštitom vojske.

U sukobima koji su izazvani operacijom pakistanske vojske, koja je pokrenuta krajem ožujka, smrtno je stradalo oko 300 pobunjenika. Područje Orakzaija posljednjih je mjeseci poslužilo kao utočište velikom broju talibana i pripadnika al-Qaide, koji su u taj dio Pakistana prebjegli nakon što su vojnim operacijama potisnuti iz susjednog Južnog Waziristana.

Tijekom današnjeg dana zabilježena je i jaka eksplozija u pokrajini Bajuar, u kojoj je eksplozivnom napravom potpuno raznesena državna škola za djevojke, potvrdili su lokalni mediji, koji navode kako iza toga napada najvjerojatnije stoje talibani, koji se žestoko protive obrazovanju, posebno ženske populacije u Pakistanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.