Demantij na demantij: Grgić skreće pozornost s bitnih na lažne detalje

NAKON što smo jučer objavili reagiranje Siniše Grgića pod naslovom "Nisam ni Sanaderov ni Polančecov čovjek", a na objavljen tekst "Nesposobnost DORH-a i neučinkovitost Fonda ubili život na dubrovačkom otoku", dobili smo i reagiranje Željka Markote, jednog od suvlasnika ustanove Otok znanja kojeg prenosimo u cijelosti.  

1.      Predmetni demanti kojeg je uputio gospodin Grgić, znatno prelazi formu demantija, jer u izvornom članku kojega isti navodno demantira uopće se ne spominje Željko Markota, te je očigledno kako je gospodin Grgić iskoristio priliku za iznošenje objeda i neistina u vezi kojih ću biti prisiljen podnijeti odgovarajuće tužbe i prijave zbog klevete i utjecaja na pravosudni postupak koji se protiv njega vodi. Zbog svega skupa cijela reakcija gospodina Grgića je običan SPIN  i skretanje pozornosti sa bitnih na lažne detalje.

2.      U pogledu Grgićevih optužbi ili zavodljivih navoda kako sam kao ravnatelj ustanove Otok znanja samostalno raspolagao sa sredstvima ustanove, moram iznijeti kako to nije istina. Raspolagao jesam, ali uz odluke Upravnog vijeća u kojem je tada sjedio i g. Grgić, a sjedi još i danas. U vezi svega postoje odgovarajući zapisnici i odluke koje sam predočio MUP-u prije gotovo 3 godine kada sam se očitovao na spomenutu kaznenu prijavu. Ista je u cijelosti izmišljena radi skretanja pozornosti s pravog poprišta kriminala: Uprave i Nadzornog odbora privatiziranog društva Hoteli Koločep d.d.,  gdje u Nadzornom odboru sjedi g. Grgić (a još uvijek je registriran i u sudskom registru ). Mene su nelegalno  isključili iz spomenutog Nadzornog odbora upravo nakon što sam se usprotivio  štetnom zaduživanju Hotela. Smijenjen sam odlukom kojoj po zakonu nedostaje i moj potpis,  u vezi čega se nažalost još uvijek vodi sudski postupak..

3.      Nadalje,  moram iznijeti da g.Grgić lažno prikazuje kako su moji javni istupi uslijedili nakon gore spomenute lažne kaznene prijave. Istina je potpuno suprotna: Naime, ja sam kao član Nadzornog odbora Hoteli Koločep d.d. svjedočio pokušaju nelegalnog i štetnog zaduživanja poduzeća kod tvrtke Chadelus d.o.o. u vlasništvu g. A.Hughes-a. O svemu sam nadležne institucije i  javnost izvijestio 06.veljače, 2008, a g.Grgić je svoju izmišljenu i neutemeljenu kaznenu prijavu podnio  tek 06.03.2008. Dakle, tek kad je postalo jasno da će njegove nelegalne radnje postati interesom javnosti i nadležnih.


4.      Sve štetne i nelegalne radnje su se događale u Hotelima u kojima g.Grgić sjedi ili je sjedio u Nadzornom odboru i bez čijih odluka niti jedan potez Uprave ne bi bio niti moguć niti legalan. Sve odluke o zaduženju Hotela od oko 2 mil€ prema Chadelus-u u vlasništvu g. A.Hughes-a su morala proći kroz ruke g.Grgića. Sve 'intelektualne usluge' koje je Hotel obilato kupovao ili još kupuje,  čak i od privatne tvrtke samog Predsjednika Uprave Hotela (kojeg je namjestio isti taj Nadzorni odbor), također su prošle istu proceduru.  I tako su desetine štetnih ugovora koji su prošli Nadzorni odbor dovele Hotele do  blokade računa i nemogućnosti poslovanja.


5.      Nije na odmet spomenuti da je u vrijeme spomenutih opsežnih poslovnih aranžmana koje je društvo Hoteli Koločep d.d., a koje je g.Grgić 'nadzirao', te koje je sklapalo nepotrebne, štetne i nepovoljne aranžmane s tvrtkom Chadelus, g.Grgić upravo istoj tvrtci za višemilionski iznos prodao udjele u svojim privatnim tvrtkama (Zavod za poslovna istraživanja d.o.o. i Nacionalni rodoslovni centar d.o.o.).


6.      Spomenute višemilionske aranžmane unutar društva Hoteli Koločep d.d., istražuje DORH. Savjesno obavljanje dužnosti člana Nadzornog odbora trebalo je biti zaštita interesa društva Hoteli Koločep, te onemogućavanje svih štetnih i nezakonitih radnji. G. Grgić je naprotiv, takve poslove odobravao, a s društvom Chadelus je sklapao i privatne višemilijunske poslove.


7.      Dalje, u demantiju se navodi restruktuiranje Hotela sa 15 miliona kuna zajedno s PBZ-om i HFP-om. Navodim kako mi nije poznato da bi Hotelu trebalo restrukturiranje, već samo oslobođenje od svih fiktivnih ugovora, povratak pokradenih novaca i izbor legalnih organa društva. Tako su na primjer vilu Ruža iznajmili za bagatelnu svotu, povezanoj osobi, na 8 godina. Cjelokupnu stanarinu su preuzeli unaprijed,  a radnici opet nemaju za plaće. O kakvom se onda ovdje restruktuiranju  može pričati? Činjenica kako g. Grgić nastupa zajedno s PBZ-om u tzv. restrukturiranju mi je nova i sukladno izjavama gospodina Prke i dopisima PBZ-a smatrao bih da je ista formalno neistinita.


8.      Što se tiče izjave g. Grgića kako u poslu restruktuiranja nastupa zajedno i s HFP-om, moram istaknuti kako mi je to također pomalo nevjerojatno, jer mi je današnja ravnateljica AUDIA, a nekadašnja šefica pravnih poslova  HFP-a, na službenom sastanku na koji me pozvala početkom 2009. rekla kako su razmotrili situaciju oko Otoka znanja i donijeli odluku o raskidu tog privatizacijskog ugovora (iz valjanih razloga). Nije mi logično da bi sada gospođa Galić kao ravnateljica AUDIO-a nešto dogovarala s g.Grgićem? Mislim da je ovo opet spin g. Grgića.


9.      Tijekom 2008. g gospodin Grgić je u nekoliko navrata pokušao provesti "restrukturiranje" Hotela, najprije štetnim zajmom Chadelus-a od cca. 2 milijuna Eura, koji je predmet istrage DORH-a, a zatim na način da se u kćerinsku tvrtku unese sva imovina Hotela. HFP je takvo "restrukturiranje" tada spriječio. Sada Grgić očito planira novo "restrukturiranje" i naravno da u njemu ne želim sudjelovati, kao što nisam pristao ni ranije. Unatoč prijetnjama i ucjenama, ja sam još prije tri godine predložio da se ugovor o prodaji dionica sporazumno raskine, a Hotele da preuzme država te na taj način zapriječi pohlepu interesne skupine i osigura prosperitet i život na otoku.


10.  Da je privatizacijski ugovor neprovediv, odnosno da ga treba raskinuti,  potvrdilo je: nekoliko pravnih savjetnika, ugledni sveučilišni profesor trgovačkog prava, bivši Potpredsjednik Vlade RH zajedno s bivšim Predsjednikom HFP-a, današnja ravnateljica AUDIO-a, nekadašnja pomoćnica Ministra gospodarstva, pravni stručnjaci PBZ-a, kao i mnogi drugi, odnosno i zdrav razum. Stoga  je restruktuiranje  društva Hoteli Koločep d.d. potrebno podrediti glavnim odrednicama pravne situacije. Bitka za vrijedno vlasništvo nad Hotelom zajedno sa zataškavanjem počinjenih radnji, nepotrebno i maliciozno se miješa sa zakonitim radom i upravljanjem Hotelom.


11.  Svu izopačenost situacije, sarkazam i izrugivanje javnosti  može se iščitati iz izjave g. Grgića kada se žali na sporost institucija, dok u isto vrijeme Hotelu prijeti stečaj a radnici ne primaju plaću, upravo kao posljedice malicioznih planova, odluka i načina vođenja Hotela od strane g. Grgića, koji ne bi niti nastali da su institucije bile učinkovite.


12.  Poštovani gospodine Čimić, smatram kako se ne trebate bojati tužbi gospodina Grgića. On to tuži 'onako'. Na primjer mene tuži radi isključenje iz Ustanove, i onda niti jednom u 3 godine ne dođe na raspravu.


13.  Gospodin Grgić je uz funkciju člana nadzornog odbora Hotela, u isto vrijeme dok su se u istome provodile spomenute štetne radnje, u Vijeću HRT-a štitio javne interese RH kao dužnosnik sa Saborskim imenovanjem. U stvarnosti je i tu poziciju koristio za pritiske na mene i za nanošenje mi štete.


14.  Na kraju, ako bi se sve skupa oko gore opisanog zajedničkog 'restrukturiranju'  Hotela pokazalo točnim, bila bi to samo potvrda špekulacija kako iza ponude PBZ-a od početka stoje  g. Grgić i uhodana ekipa.


15.  Još sam prije svih eskalacija molio više prijatelja g. Grgića:  saborskog zastupnika,  akademika, sveučilišnog profesora, novinara, te dvojicu poduzetnika, da porazgovaraju s njim i da mu ukažu kako je kršenje zakona  čak i na srednji rok neopstojno. Svi su bili neuspješni, te za današnje stanje u Hotelima i njih pomalo krivim.


Što reći osim:  Sa Koločepa se iseljavaju mladi ljudi. Iz Hrvatske također. Korupcija pomaže iseljavanje!


SAMO JAVNOST SPAŠAVA HRVATA OD HRVATA!


S poštovanjem


Željko Markota

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.