U ime obitelji: Markić i Đapić nisu zajedno pokrenuli inicijativu za promjenu izbornog zakona

Foto: Facebook/Ivo Cagalj/Pixsell

Iz udruge U ime obitelji stigao je demanti na članak: Katolibani najavili još jedan referendum, žele promijeniti izborni sustav zbog Istanbulske.

Demanti prenosimo u cijelosti:

"Na portalu Index.hr je 20. travnja 2018. objavljena vijest pod naslovom “Katolibani najavili još jedan referendum, žele promijeniti izborni sustav zbog Istanbulske”, autora D. Ma. u kojoj se donosi lažna vijest da je gospođa Markić s gosp. Antom Đapićem i veteranskim udrugama, pokrenula inicijativu za promjenu izbornog zakona, što je neistina – gospođa Markić i gospodin Đapić sudjelovali su u emisiji Otvoreno 19. rujna 2017. gdje su oboje rekli da nemaju nikakvu zajedničku inicijativu, te je g. Đapić ujedno i potvrdio da se on i gospođa Markić nikad nisu upoznali. Istinitost navedenih činjenica možete provjeriti na sljedećoj poveznici:

http://vijesti.hrt.hr/405922/otvoreno-53

 
Prenosimo navedenu netočnu informaciju kako je objavljena: ‘‘Prošle godine, zajedno s Antom Đapićem i veteranskim udrugama, pokrenula je inicijativu za promjenu izbornog zakona po kojoj se manjinski zastupnici više ne bi birali u sabor. Odnosno, 8 zastupnika manjina više se ne bi biralo na posebnoj, već na općoj izbornoj listi. Tada je to predstavljala kao borbu protiv korupcije.’’

Molimo Vas da sukladno čl. 40.-55. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013) u cijelosti uklonite navedenu neistinu i objavite ispravak netočnih informacija", navodi se u demantiju kojeg potpisuje Luka Mlinarić iz U ime obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.