Detalji tragične smrti čovjeka tijekom saniranja štete od oluje. "Poplavio je..."

Foto: Screenshot RTL

Desetak dana od stravičnog nevremena koje je poharalo zemlju posljedice oluje uzimaju žrtve.

>> Nova smrt tijekom sanacije štete od nevremena, čovjeka na mjestu ubilo drvo

U Babinoj Gredi poginuo je 65-godišnjak dok je uklanjao stablo oštećeno u oluji. Peta je to žrtva nevremena u Hrvatskoj, a druga koja je poginula pri sanaciji. Rušili su hrast u dvorištu obiteljske kuće kad je stablo palo i usmrtilo ga na mjestu. Obitelj i mještani su šokirani.

"Tetka je zvala nas, hitnu, sve prijatelje koji su bili tu blizu. Mi smo došli, on je već bio poplavio ispod drveta. Nismo mogli drvo maknuti jer je bilo ukopano, onda je došla policija", prisjeća se za RTL Danas Antonio Špijunjak, kojem je stradali bio kum.

Njegova sestra Ana koja ističe: "On je već zvao pomoć da mu se to pomogne, ali nitko mu se nije odazvao pa je, eto, sam krenuo to raditi. Mi smo u sklopu familije došli da mu pomognemo."

Osvrnula se i na tragičnu smrt kuma.

"To je jako bilo… Nije bilo za gledat. Nije zapravo ni za vjerovati zato što se on bavio time cijeli svoj život i nitko nije mogao vjerovati da bi se to baš njemu moglo desiti, ali eto", dodala je. 

Tomo Đaković, načelnik stožera civilne zaštite Babina Greda, za RTL kaže: "Imamo ekipe, dolazi vojska, dolaze i šumari, i da se malo strpe. Mi smo sada sanirali 80% kuća, to nam je bio prioritet da to napravimo, a sada idemo dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.