"cLARKe 2009" - ljetne edukacijske radionice za učenike iz Istarske županije

LJETNE prirodoslovno tehničke radionice organizira i provodi Astronomska udruga Vidulini (www.zvjezdarnica.org). Riječ je o edukacijskim radionicama s područja prirodoslovlja i tehnike, namijenjenim učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Ove se godine radionice održavaju u Sv. Petru u šumi, u tamošnjoj osnovnoj školi (područna škola osnovne škole Vladimir Nazor iz Pazina).

U vremenu od 10. do 14. srpnja provesti će se skup radionica za osnovnoškolce, a u vremenu od 15. do 19. srpnja radionice za srednjoškolce. U svakoj od njih polaznicima će biti ponuđeno nekoliko tematskih radionica (osnovi astronomije, astrofotografija, rad sa teleskopima i izrada teleskopa, rakete, biljke, kukci, metereologija, astroart, vrijeme-prostor-ljudi, svemirski brodovi…). Ciljevi radionica su: edukacija mladih ljudi u znanost i tehnologije, uvođenje u znanstveni rad, primjena znanstvenih metoda u praksi (prema uzrastu djece), realizacija izabranog projekta (radionice), predstavljanje i publiciranje odrađenog posla, život i rad u uvjetima kakvi očekuju mlade istraživače.

U svaku tematsku radionicu ulazi dvoje do četvero polaznika koji tijekom cijelog vremena trajanja radionice imaju na raspolaganju jednog ili dva mentora, ovisno o radionici. Za dolazak na radionice potrebno se je pravovremeno prijaviti putem PRIJAVNICE (ispuniti pripremljeni obrazac u wordu, isključivo putem emaila). Ispunjenu PRIJAVNICU potrebno je  poslati na email marino.tumpic@gmail.com najkasnije do 23. lipnja 2009. u 24:00 (subject: cLARKe 2009 Prijavnica).

Nakon selekcije kandidata, najkasnije 25. lipnja 2009.do 24:00, izabranim polaznicima biti će putem emaila upućena POZIVNICA s detaljnim uputama važnim za boravak i rad polaznika radionice te načinu plaćanja kotizacije za radionice. Troškovi radionice iznose oko 210kn po polazniku na dan. Dio ovih troškova u iznosu od oko 20 posto pokriva Astronomska udruga Vidulini, dok prestali dio snose polaznici radionice. Ukupan iznos kotizacije koju je, nakon primitka POZIVNICE potrebno uplatiti na žiro račun Astronomske udruge Vidulini (najkasnije do 5. srpnja 2009), iznosi 650 kuna za osnovnoškolce i 700 kuna za srednjoškolce. U iznos kotizacije uračunata su tri dnevna obroka, piće te spavanje za polaznike. Pored toga polaznici će dobiti set edukacijskih materijala u trajno vlasništvo, prigodne majice te praktične radove koje budu izradili tijekom trajanja radionica.

Ukoliko se zbog teške materijalne situacije u obitelji učenica/k s posebnim sklonostima prema znanosti i tehnici ne bi mogao prijaviti, a svakako želi doći na radionicu, Astronomska udruga Vidulini osigurala je dva mjesta za osnovnoškolce i dva za srednjoškolce koji ne mogu platiti kotizaciju. U tom slučaju, uz potpunu diskreciju, nužno je da nam pošaljete zamolbu za sudjelovanje na radionicama bez plaćanja kotizacije, uz obrazloženje. Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja posjetite web site www.zvjezdarnica.org ili kontaktirajte organizatora (marino.tumpic@gmail.com, 098-255-096).

Marino Tumpić/M111/www.zvjezdarnica.org/www.astronautika.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.