Članovima bande ubijenog Tvrtka Tomičića ukupno 56 i pol godina zatvora!

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu osudio je bandu Tvrtka Tomičića na ukupno 56 i pol godina zatvora. Najveću kaznu dobio je Bojan Križić koji je osuđen na 14 godina zatvora, a najniža izrečena kazna je godinu i pol zatvora.

Križiću je također izrečena mjera obaveznog odvikavanja od droge, kao i Mariju Popoviću koji je osuđen na šest godina zatvora. Na optuženičkoj klupi ukupno je sjedilo devet osumnjičenika; dvojica su nepravomoćno oslobođeni, a protiv jednog je tužiteljstvo odbacilo optužbe.

Zlatko Tepeš je osuđen na 14 godina zatvora, Filip Mikluš Tomičić je dobio 11 godina zatvora, Veljko Kozar osuđen je na 10 godina zatvora, a najnižu kaznu od godinu i pol dana zatvora dobio je Milan Popović. "Kazne koje su vam izrečene su opravdane. Dobro je da će vas se na neko vrijeme udaljiti iz društva jer vi ste zlo ovog društva", rekao je sudac Zdravko Majerović.

Podsjećamo, radi se o bandi koja je tijekom tri godine na području Zagreba, Samobora, Splita i Šibenika opljačkala više banaka i drugih objekata i ukrala više od pet milijuna kuna. Uhićeni su u listopadu 2008. godine, nekoliko mjeseci nakon što je u kafiću u Gajnicama ubijen vođa bande Tvrtko Tomičić Tvrdi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.