Civilna zaštita upozorila na moguće jače nevrijeme u Zagrebu i pet županija

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

RAVNATELJSTVO civilne zaštite objavilo je večeras da je izdano upozorenje na opasne vremenske pojave za Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju.

> Ako imate slike i snimke nevremena, šaljite nam ih na mail desk@index.hr
(navedite mjesto i vrijeme snimanja te ime autora)

"Izražen je grmljavinski sustav koji se premješta prema sjeveroistoku, a izgledna je tuča i jak vjetar. Moguća je obilnija kiša u kraćem vremenu", kažu.

"Također napomena da je grmljavinski sustav i nad Istrom te se premješta prema Sloveniji", dodaju.

Nevrijeme stiglo i do Zagrebačke županije i do Zagorja

Nakon što je tijekom dana nevrijeme poharalo Baniju, čupalo je stabla, rušilo ih na aute, pa zatim u Istru gdje se razvila pijaciva, u nešto blažem obliku stiglo je i do Zagrebačke županije te Zagorja.

Kako javlja portak kronikevg,  Županijski centar 112 zaprimilo je više poziva i o nevremenu koje je prošlo dijelom Zagrebačke županije, područjima Haganj, Vrbovečka Dubrava, Dugo Selo i Habjanovac. Najviše se radilo o drveću koje je palo i zakrčilo prometnice te oštećenim strujnim stupovima i kablovima. U mjestu Vrbovečka Dubrava oštećeno je nekoliko desetaka kuća s kojih su popadali crjepovi te su oštećeni krovovi. Dojava o ozlijeđenim osobama nije bilo, javlja MUP.

U Velikoj Gorici zabilježen je snažan vjetar, s srušeno je i nekoliko osušenih grana stabala u parkovima. U Kosnici je padala snažna tuča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.