Čitatelj Indexa opovrgnuo navode policije: Sestra mi se nalazila u tramvaju, čula je pucnjavu

Foto: Čitatelj Indexa

SINOĆ je u Zagrebu oko ponoći došlo do incidenta u koji su bila uključena dva tramvaja kod Maksimira. Naime, prema prvim informacijama netko je na tramvaje zapucao. Propucana su vrata na tramvaju broj 11 te tri prozora tramvaja broja 12.

> Incident u Zagrebu, propucana stakla na tramvajima: Nastala panika, zabrinuti roditelji zvali ZET

Iz policije su danas izvijestili kako očevidom nije utvrđeno da se radi o propucavanju.

"Vezano za medijske natpise o navodnom propucavanju tramvaja tijekom jučerašnje noći, obavještavamo Vas da obavljenim očevidom nisu utvrđene činjenice koje bi upućivale da se radi o propucavanju.

Tijekom događaja nitko nije ozlijeđen, a istraživanje za oštećenje tramvaja se nastavlja".

Ipak, čitatelj Indexa (podaci poznati redakciji), čija se sestra nalazila u tramvaju u trenutku incidenta, za Index je ispričao drugačiju priču, a dostavio nam je i fotografije s lica mjesta.

Čitatelj za Index: Sestra mi je čula pucnjavu

"Stalo mi je do toga da se situacija malo razjasni, jer je u jednom bila moja sestra, a u drugom prijatelj. S njom sam se čuo u 23.17 sati točno, znam jer sam pogledao na sat. Čuli smo se kad je potrčala prema okretištu sva u panici, u šoku kao i svi oko nje.

Pitao sam je što se dogodilo, a ona mi je prvo rekla da ne može pričati i poklopila. Nakon par minuta me zvala zamolila da dođem po nju. Jedan od njezinih suputnika u tramvaju je bio s policijske akademije te je pričekao s njom jer je vidio da je u šoku.

Nakon što sam došao po sestru, i taj mi je momak potvrdio istu priču. Bila su dva tramvaja, 11 i 12. Nalazili su se između stanice Ravnice i sljedeće postaje. Odjednom su se začuli pucnjevi, to se čulo, i taj dečko i moja sestra su rekli da su to čuli. Vidite slike koje sam poslao, vidite rupice, ne znam od čega drugoga bi moglo biti. Njihove verzije su se poklapale, "netko je počeo pucati na nas", to su mi rekli.

Vozač tramvaja 11 je dobro odreagirao, samo je nastavio dalje i nije stajao, da se makne što dalje. Vozač 12-ice se nije snašao, ona i neka cura unutra su počele vrištati, nisu znale otkud se puca, jedan dečko koji je bio naprijed, također s Policijske akademije koja se nalazi na Bukovcu, izderao se na vozača da otvori vrata, a vozač nije bio u stanju vrata otvoriti. Na to je dečko poludio, povukao crvenu ručku i nasilno otvorio prva vrata, kroz ta vrata su svi, desetak njih, izašli i počeli u panici trčati prema okretištu u Dubravi", kaže za Index brat od djevojke koja se nalazila u tramvaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.