Bruno Kovačević dovodi Anitu Malenicu, HRT opet kupuje prava na HNL

NOVI GLAVNI urednik HTV-a Bruno Kovačević dovest će na televiziju novinarku Anitu Malenicu koja je prije nekoliko mjeseci napustila Večernji list, a s Ivicom Blažičkom koji je prešao u agenciju Digitel dogovara povratak HNL-a na ekrane javne televizije, piše Objektiv.

Digitel, agencija koja je HDZ-u radila kompletnu predizbornu kampanju, otkupila je prava na domaću nogometnu ligu i prodala ih MAX TV-u, koji navodno bilježi velike gubitke i želi je se riješiti.



Kovačević je odmah nakon izbora za glavnog urednika najavio angažman desetak poznatih novinarskih lica, a Malenica je, kako prenosi Objektiv, odustala od kandidature za njegovu poziciju i na taj način sebi osigurala transfer na Prisavlje.

Za Kovačevića su žestoko lobirali ljudi koje je na televiziju instalirao Siniša Grgić, čovjek koji je donedavno bio u Programskom vijeću, a moć je crpio iz bliskih odnosa s Ivom Sanaderom.

Kako piše Objektiv, upravo Grgić je na javnu televiziju iz Europskog doma doveo Mislava Stipića i Damira Novinića, dvojac koji danas drma televizijom, a Kovačević je bio njihov prvi izbor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.