Brodsko-posavska policija spriječila krijumčarenje migranata. Uhićeni Rus i Armenac

Fotografija ne prikazuje događaje iz članka Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pet osoba umiješano je u dva slučaja ilegalnih prelazaka granice na području Brodsko-posavske županije, a kao organizator transporta ilegalnih migranata osumnjičen je ruski državljanin, doznaje se u policiji.

Oba slučaja dogodila su se u ponedjeljak oko 22:30 sati na području Slavonskog Broda. Policija je prvo zaustavila automobil poljskih registarskih oznaka "unatoč prvotnom ignoriranju od strane vozača".

Uhićeni Rus i Armenac

Kad je vozilo zaustavljeno, vozač je pokušao pobjeći, ali su ga policajci ubrzo sustigli, a potom nad njim primijenili silu jer se nastavio opirati. Prema podacima policijske uprave brodsko-posavske liječnici su pregledali osobu nad kojom je upotrijebljena sila te pritom nisu konstatirane ozljede.

Uz ruskog državljanina u automobilu su pronađena i dva državljanina Turske koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Na drugoj lokaciji u Slavonskom Brodu zaustavljen je osobni automobil francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin (34) Armenije, a za suputnika je imao državljanina (35) Rusije.

Policija je Rusa i Armenca uhitila i privela u policijsku postaju, a za ruskog državljanina koji je pokušao pobjeći utvrdili su da je organizirao transport migranata u oba vozila. Protiv ostalih migranata slijedi postupak po Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, kažu u brodsko-posavskoj policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.