Brodosplit: Zbog favoriziranja DIV-a sindikalist Šegvić prijavit će Vladu Državnom odvjetništvu

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić prijavit će hrvatsku Vladu Državnom odvjetništvu. "Moram. Nemam druge. Što drugo napraviti kad i dalje nastavljaju s procedurom za prodaju škvera, unatoč tome što kupac DIV, osim dobre volje, nema ništa drugo", požalio se Šegvić.

Sindikaliste je prije desetak dana obišao ministar gospodarstva i odnedavni član HDZ-a Đuro Popijač. Uvjeravao ih je da bi se iz DIV-ove ponude ipak nešto korisno moglo izroditi.

DIV već kupio Brodosplit pa objavljuje natječaj za nova radna mjesta?!

Vremena za odluku nema za bacanje, jer je Bruxelles postavio moratorij na ugovaranje novih poslova dok se ne završi restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta. Posla u Splitu imaju do kraja godine, a onda dolaze crni dani.

DIV već otvoreno stavlja šape na Brodosplit. Nedavno su na svojoj službenoj web stranici na kratko objavili nekakav shizofreni natječaj za poslove u brodogradnji. Tražili su sve profile, od inženjera i psihologa do cjevara i montera. Samo nigdje nije bilo navedeno koliko se radnika traži, koji su uvjeti te, najvažnije, gdje bi radili.

Oglas je u splitskom škveru dočekan s velikim ogorčenjem, jer im se čini da su već prodani, i to tvrtki, koja uopće nije ispunila uvjete međunarodnog natječaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.