Britanac vjerovao u demone, sjekirom i motornom pilom raskomadao nepoznatu ženu

Foto: Profimedia

Luke Deeley (26) je 21. studenog 2021. godine naoružan sjekirom i motornom pilom provalio u dom June Fox-Roberts (65) te je brutalno napao i ubio. Zatim joj je odrubio glavu, odrezao udove i stavio ih u plastične vrećice. 

Žrtvina kći Abigail pronašla je tragove masakra u kući svoje majke u Llantwit Fardreu, u Južnom Walesu. Policija je pronašla Deeleyja u prikolici u obližnjem dvorištu, a na snimkama s nadzornih kamera se vidi kako zamotan u deku priča sam sa sobom i pjeva. 

"Čuo" je demone 

Deeley je patio od shizofrenije i vjerovao da mu "viša sila" naređuje da počini ubojstvo. Kada su detektivi pretražili prikolicu, pronašli su "demonske crteže". 26-godišnjak je tijekom suđenja priznao krivnju za ubojstvo iz nehaja, piše Daily Mail.

"Luke Deeley pati od paranoidne shizofrenije. Zbog svog stanja nije razumio prirodu svog ponašanja, nije mogao donositi racionalne odluke i kontrolirati svoje ponašanje. Mislim da bi odgovarajuća kazna bila da ostane u bolnici Ashworth, u blizini Liverpoola", rekao je sudu psihijatar Tom Wynne.  

Smješten u psihijatrijsku ustanovu 

Sudac Justice Griffiths je odlučio smjestiti Deeleyja na neodređeno vrijeme u psihijatrijsku ustanovu. "Ovo je bilo brutalno ubojstvo u kojem ste raskomadali žrtvu. Prema zakonu o mentalnom zdravlju, najprikladnije je zadržati vas u bolnici Ashworth", kazao je sudac. 

"Učinili ste ovaj strašan zločin jer ste mentalno bolesni. Niste prethodno osuđivani i nema dokaza da ste imali racionalan motiv za ubojstvo. Postoji velik rizik da ćete počiniti daljnja teška kaznena djela ako niste u pritvoru. Pritvor je neophodan kako bi se zaštitila javnost. Ne mogu reći koliko ćete dugo biti zatvoreni", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.