Britanac krivotvorio kćerin potpis i ukrao joj nasljedstvo

MUŠKARAC iz Velike Britanije našao se pred sudom zbog toga što je u dva navrata krivotvorio potpis svoje maloljetne kćeri kako bi iz banke mogao podignuti novac koji joj je djed ostavio u nasljedstvo, piše Daily Mail. Nigel Sproston i njegova druga supruga Jane potrošili su 13 tisuća funti kćerinog nasljedstva na odmor, otplatu dugova i kupnju.

Claire Sproston, sada 22-godišnjakinja sudu je dala dokaze protiv svoje maćehe koja je sa njezinim ocem sudjelovala u ovoj sebičnoj prijevari. No, maćeha negira optužbe da je sudjelovala u zavjeri da se djevojci ukrade novac.

45-godišnji Nigel priznao je krivnju, te je sudu rekao da je sve osmislio i učinio sam, krivotvoreći potpis, lažući odvjetnicima i djelatnicima banke, a sve kako bi se domogao novca. Tužitelj nije nasjeo na takvu priču i tvrdi da su oba supružnika upletena u prijevaru mlade djevojke.

Claire i njezina mlađa sestra Sophie, koja sada ima 20 godina, bile su dvoje od šestero djece kojima je njihov djed 2002. godine putem oporuke ostavio nasljedstvo. Novac je bio stavljen u zakladu dok djevojke ne napune 18 godina, a do tog vremena svota od naslijeđenih osam tisuća funti trebala je narasti na više od 13 tisuća.

Krivotvorio potpis da otvori bankovni račun na ime kćeri, pa još jednom da podigne novac

Claire je na sudu rekla da se od kuće odselila kada je navršila 16, a kada je oca pitala za novac rekao joj je da je promijenio pravila zaklade i rok isplate pomaknuo za tri godine, dok ona ne navrši 21 godinu.


Povjerovala mu je, no nakon što je razgovarala s rođacima i saznala da on nije mogao promijeniti pravila o nasljeđivanju jer za to nije imao zakonske ovlasti otišla je u odvjetnički ured. Odvjetnici su joj rekli kako je novac prebačen na račun pod njezinim imenom u jednoj banci, a tamo je saznala kako je sav novac podignut s računa.

Sestra Sophie rekla joj je kako rukopis na krivotvorenim dokumentima pripada njihovoj pomajci, prepoznala ga je jer joj je Jane potpisivala školske izvještaje, pisala ispričnice i popise za kupovinu. 48-godišnja Jane tvrdi da je nedužna, te da joj se gadi postupak njezina supruga s kojim i dalje živi u kući, no bračni par navodno vodi odvojene živote.

Nigel, koji iščekuje izricanje kazne, o obmani  je razmišljao još dok mu je kći imala 16 godina, no na konkretnijsu se akciju odlučio mjesec dana prije njezina 18. rođendana.

Novcem je platio dugove, sebi uplatio odmor, a ostatak je potrošio na "svašta". Pohlepni otac je zbog depresije i tjeskobe nezaposlen posljednjih 25 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.