Branimir Čaleta dobio 35 godina zatvora za ubojstvo trudne cure u Ukrajini

Foto: Facebook

NA 35 godina strogog zatvora osuđen je Branimir Čaleta (36) zbog teškog ubojstva Ganne Kitaeve, bivše djevojke koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, u jednom hotelu u Dnjepropetrovsku u rujnu 2013. godine, piše Dalmacija Danas.

Pred Županijskim sudom u Splitu izrečena je gotovo maksimalna kazna (mogao je dobiti do 40 godina iza rešetaka) za strašan zločin počinjen u Ukrajini, koji su istraživali tamošnji organi reda, da bi prije nešto više od godinu dana slučaj preuzelo hrvatsko pravosuđe.

Čaleta je od tada u istražnom zatvoru, a prema optužnici, nakon ubojstva trudne djevojke je skinuo njenu odjeću, zamotao tijelo u plahtu te ga sakrio ispod kreveta. Svoju i njenu krvavu odjeću odbacio je prilikom bijega iz hotela, a iz Ukrajine je pobjegao autostopom kako bi izbjegao kontrole. Zločin su otkrili roditelji nesretne djevojke kojima se nije javljala, pa su došli u hotel, otkrivši strašan prizor.

Rekao da se čina ne sjeća jer je pio alkohol

Čaleta je u svojoj obrani kazao kako se našao s Kitaevom u hotelu, gdje je pio alkohol, pa se samog čina ne sjeća, tek da su raspravljali o njihovoj vezi. Postali su par godinu dana ranije, kada je djevojka s roditeljima došla na ljetovanje u Hrvatsku, a on je odlazio u Ukrajinu posjećivati je, no u ožujku 2013. godine je ona upoznala drugog muškarca.

Stav je tužiteljstva kako Čaleta nije mogao podnijeti prekid veze, posebno kada je doznao da je djevojka trudna s drugim. Branimir Čaleta je, inače, početkom rujna, nakon jedne rasprave na splitskom sudu nakratko pobjegao pravosudnim policajcima. Dio grada je bio pod opsadom do večeri kada je Čaleta pronađen i uhićen pored Turske kule.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.