Božinović: Treba reagirati na izjave poput Orbanove, MVEP će sigurno reagirati

NAKON što je mađarski premijer Viktor Orban opet prisvojio dio Hrvatske, sve je komentirao i ministar policije Davor Božinović gostujući na N1 Televiziji.

"Uvijek treba reagirati na takve izjave, mi smo kao država suočeni s takvim izjavama više-manje kroz cijelu svoju povijest, činjenica je da je Hrvatska samostalna, suverena država, da ima sve atribute državnosti i u tom smislu to ne treba podržavati, bolje bi bilo da takvih izjava nema.

Ja nisam vidio točno to je rečeno, čujem da ima nekakvih razlika u interpretaciji, u svakom slučaju mislim da je kolega Butković jučer vrlo jasnu poruku poslao. Nema nikakvog  razloga za bilo kakvu brigu, sigurno da će MVEP, ako već nije, na odgovarajući  uputiti dodatnu poruku.

To je nešto što je potpuno očekivano, normalno. Nije to moj resor, pretpostavljam da će moj kolega, ministar vanjskih poslova, da će on napraviti što treba", rekao je Božinović.

Na pitanje ima li političke pozadine u toj šutnji prema mađarskom premijeru, Božinović kaže da sigurno nema: "Trebalo bi vidjeti što je stvarno rečeno i to pitanje je naravno za ministra vanjskih poslova. Ja nemam nikakav problem svakome tko pokaže takve pretenzije poručiti da se drži svoga posla".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.