Boro Nogalo o uhićenju Stavljenić-Rukavine: Iza nje postoji ozbiljna mreža

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BIVŠI ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak otvoreno je govorio o aferi zbog koje je uhićena žena koja ga je smijenila. 

Boro Nogalo govorio je što ova uhićenja znače za milijunski projekt bolnice na Srebrnjaku, zbog kojeg je navodno došlo do namještanja natječaja i smjene Nogala.

Podsjetimo, Nogala su smijenili skupa s timom s kojim je uspio dobiti iz fondova EU 60 milijuna eura za vrhunske projekte. 

"Ništa od toga nije navodno. To je sve istina… Tragedija je po Hrvatsku da se to dogodilo u jednoj ozbiljnoj ustanovi koja je dobila najveće europske projekte, koja je dobila status klinike i sve što smo morali dobiti. Smijenila se jedna uprava, ne samo ja, nego cijeli moj tim koji je stvarao ovaj projekt na kojem su radili 10 godina. To je jedna ozbiljna hobotnička priča. Ovdje je Ana Stavljenić-Rukavina sve potpisivala, odrađivala, slušala", rekao je Nogalo za RTL i dodao da iza nje postoji ozbiljna mreža. 

Kaže da mu je drago da je došlo do uhićenja, ali ne likuje

"To je sprega političara, znanstvenika, akademske zajednice i ono što me je najviše zaboljelo da je postavljen specijalizant za ravnatelja Srebrnjaka. To se nije događalo nikada u svijetu u akademskoj zajednici. I svi šute!", rekao je. 

Na konstataciju reportera da je svim ovim korupcijskim pričama u zadnje vrijeme zajednički nazivnik Milan Bandić, Nogalo je istaknuo razliku između afere sa Srebrnjakom i drugim aferama. 

"Sve ove druge korupcijske priče su beton, materijal itd. A ovdje se radi o zaštiti zdravlja djece… Ako su u Zagrebu sve dječje bolnice de facto devastirane, kao Klaićeva itd., Rodilište, kako to da nitko na to ne reagira osim medija? Ovo je bolnica koja bi definitivno bila najbolja u ovom dijelu Europe", rekao je Nogalo i za RTL zaključio kako mu je drago da je do uhićenja došlo, ali da ne likuje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.