Boris Lalovac svjedočio na suđenju šibenskim poreznicima: Ne znam zašto su me zvali

Foto: Hina

BIVŠI ministar financija Boris Lalovac svjedočio je danas u Splitu na suđenju šibenskim poreznicima Vesni Restović i Željku Vujini koji su optuženi za zlouporabu položaja i štetu u državnoj blagajni od 6,8 milijuna kuna. USKOK ih tereti da nisu na vrijeme proveli ovrhu nad Autotransportom radi naplate poreznog duga od 63 milijuna kuna pa su se tako naplatili neki drugi vjerovnici.

Svjedočila i bivša šefica Porezne optužena za trgovanje utjecajem

Lalovca je predložila obrana okrivljenika, i to nakon svjedočenja bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, koja je i sama optužena za trgovanje utjecajem te joj je nedavno počelo suđenje.

Čavlović Smiljanec navela je kako je Ministarstvo financija imalo preporuku da se privrednim subjektima od značaja, poput Autotransporta, izađe u susret.

Lalovac je, pak, danas govorio o sastancima koje su imali s ljudima iz šibenske tvrtke, komunikaciji između Ministarstva i Porezne uprave i kako su htjeli pomoći tvrtkama u poteškoćama. U to doba bio je zamjenik ministra Slavka Linića.

Lalovac općenito o sustavu

"Zadržao sam se pola sata. Kazao sam što znao općenito o sustavu. Ja te ljude ne poznajem. Sjećam se da su u Autotransportu tražili rješenje i strateškog partnera, pokušali smo pomoći, napraviti sve što je bilo unutar zakonskih mogućnosti. Znam da je poslije ispao problem s tim strateškim partnerom i vlasništvom. Nisu me pitali detalje, ne znam zašto su me uopće zvali", kazao nam je Lalovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.