Bivši Trumpov strateg: Musk je potpuni lažnjak. Kontroliraju ga kineski komunisti

Screenshot: Twitter

STEVE Bannon, svojedobno glavni strateg bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, u gostovanju na jednom podcastu oštro je kritizirao američkog multimilijardera Elona Muska. Bannon je optužio Muska da pokazuje poštovanje i popustljivost prema Pekingu, piše Independent

Tvrdi kako je Musk odbio na Twitter vratiti "prave" antikineske ličnosti, uključujući i njega, otkako je preuzeo stranicu. "Stvarno?" upitao ga je američki kongresmen Matt Gaetz, koji je također gostovao na podcastu. "On je u vlasništvu Kineske komunističke partije", odgovorio je Bannon.

"Elon Musk je potpuni lažnjak"

Bannon je naglasio kako je Muskova "jedina prava vrijednost" Tesla, ali i da će Teslina velika tvornica u Šangaju biti "stopostotno kontrolirana" od kineske vlade. "Elon Musk je potpuni lažnjak. On je u vlasništvu Kineske komunističke partije i tako se ponaša", kazao je. 

Voditelj podcasta Tim Pool je istaknuo da je Musk bio izložen pritisku kineske vlade kako bi prestao promicati teoriju prema kojoj je koronavirus "izašao iz laboratorija" te da je podlegao tom pritisku. Bannon je primijetio da Musk nije izbrisao svoje originalne objave na Twitteru, ali i da nije ništa novo objavljivao o toj teoriji nakon navodnog pritiska Kineza. 

Gaetz je na Twitteru podijelio isječak iz podcasta te označio Muska i pitao ga što misli. Ubrzo je stigao Muskov odgovor. "Prije sam mislio da je Bannon pametan i zao, ali sada shvaćam da sam bio u krivu u vezi s prvim dijelom", napisao je Musk u odgovoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.