Bivši suradnik Kim Jong-ila: Sjevernokorejska vrhuška živi u luksuzu dok narod umire od gladi

KIM JONG-RYUL, bivši suradnik aktualnog sjevernokorejskog političkog vođe Kim Jon-ila i osoba od povjerenja zadužena za tajnu kupovinu luksuznih stvari po cijelom svijetu za kojima je Veliki vođa uvijek patio, priznao je kako najuži sjevernokorejski politički vrh živi u nezamislivom luksuzu dok narod umire od gladi, prenosi danas britanski BBC.

Kim Jong-Ryul (75) je prije 16 godina, ne mogavši izdržati licemjerje političkog vrha, pobjegao iz zemlje i od tada živi u egzilu u Austriji u stalnom strahu za svoj život, a ovih je dana objavio knjigu u kojoj podrobno opisuje način života Kim Jong-ila, njegove obitelji i najbližih suradnika, za koje je godinama radio.

S kovčegom novaca putovao Europom i kupovao luksuzne stvari za Velikog vođu

Njegov je zadatak, pripovijeda, bio da sa diplomatskom putovnicom, pod lažnim imenom i s kovčegom punim gotovine putuje Europom i za tadašnjeg vođu Kim Il-sunga i njegovog sina Kim Jong-ila, koji ga je naslijedio kad se ovaj povukao, kupuje luksuzne stvari poput automobila, aviona, oružja, nakita i specijalne hrane, koja se potom tajnim kanalima preko Beča dopremala u zemlju, koja već desetljećima živi u međunarodnoj izolaciji.

Kim Jong-Ryul u knjizi tvrdi kako sjevernokorejski politički vođe posjeduju na desetke luksuznih vila, neke od njih građene su i pod zemljom, a koje su bogato uređene i opremljene luksuznim namještajem.

Sjevernokorejski diktator jede isključivo inozemnu hranu, najčešće europsku, i to vrhunske kvalitete koja se nabavlja specijalno za njega i njegovu obitelj, a svojedobno je u Austriju poslao čitavu četu kuhara sa zadatkom  da nauče spremati što je više moguće različitih europskih jela.

Diktator posjeduje ergelu luksuznih automobila, a narod mu umire od gladi


U Beču, navodi Kim Jong-Ryul, živi korejski diplomat kojemu je jedini zadatak birati i nabavljati vrhunsku hranu za Kim Jong-ila.

Iako javno osuđuje i kritizira zapadnjački imperijalizam i dekadentnu kulturu, Kim Jng-il u tajnosti, daleko od očiju javnosti i svojeg izgladnjelog naroda, obilato koristi proizvode te iste dekadentne kulture, pa tako posjeduje golemu kolekciju skupih automobila, među kojima se mogu naći i Cadilac, Mercedes, Lincoln ili najnoviji Fordovi modeli, a srcu su mu prirasli i pozlaćeni pištolji, avioni i razne druge luksuzne "igračke". 
 
U isto vrijeme najveći dio naroda u Sjevernoj Koreji gladuje, a stopa smrtnosti od gladi je nezamisliva.

Kim Jong-Ryul u knjizi navodi kako u jednom trenutku više nije mogao izdržati tu situaciju, ali i grižnju savjesti, te je 1994. Godine inscenirao vlastitu smrt i uspio pobjeći iz zemlje, a kao jedna od motiva koji ga je nagnao na pisanje knjige i otkrivanje tajni sjevernokorejskog političkog režima navodi želju da barem djelomično očisti vlastitu savjest zbog djela u kojima je sudjelovao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.