Bivši odvjetnik mora isplatiti članu splitske zločinačke organizacije 21.500 eura

Privođenja članova zločinačke organizacije 2019. godine. Foto: MUP

Ante Vučak, član zločinačke organizacije Željka Rajića, dobio je na sudu svog bivšeg odvjetnika Edvarda Sušca, javlja Dalmatinski portal. Prema presudi, Sušac mora isplatiti Vučku 21.592,67 eura s kamatama i platiti sudski trošak od 2.055,98 eura.

Suđenje je dovršeno već na pripremnom ročištu na kojem se Sušac nije pojavio. Vučak je u tužbi tvrdio kako ga je Sušac zatražio da mu na ruke da 20.000 eura za kupovinu poslovnog prostora u Velebitskoj. Dodao je kako su njegovi roditelji u rujnu i kolovozu 2019. predali navedene novce Sušcu, pri čemu nisu uzeli potvrdu, ali su imali svjedoke. 

Naveo je kako je već ranije Sušcu isplatio 8000 eura za troškove obrane te da mu je dao karticu i PIN kako bi Sušac mogao podmiriti ostale troškove. Sušac je s te kartice podigao 1592,67 eura, a Vučak tvrdi da je on to saznao tek kad je izašao iz istražnog zatvora. Vučak se u tužbi požalio kako je Sušac zloupotrijebio njegovo povjerenje.

Još uvijek se vodi postupak za iznudu

Početkom 2020., njih dvojica raskidaju suradnju, a Vučak traži da mu Sušac vrati 20.000 eura. Vučak je istaknuo kako mu je Sušac rekao da nema odakle vratiti dug pa dogovaraju obročnu otplatu. Međutim, Sušac u rujnu 2023. prijavljuje Vučka za iznudu. 

Vučak je zbog toga proveo devet mjeseci i tri dana u zatvoru, prije nego što ga je izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Splitu prije dva mjeseca pustilo na slobodu. Inače, u tom slučaju se još uvijek vodi postupak. 

U optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu stoji da je Vučak od studenog 2022. do kolovoza 2023. od Sušca u tri navrata iznudio ukupno 15.000 eura te da je u rujnu 2023. u kafiću u Splitu zatražio još 10.000 eura, pri čemu mu je odvalio dvije pljuske i zaprijetio da će dobiti po nosu. 

Kad je pušten na slobodu, Vučku je izrečene mjera opreza prema kojoj se ne smije približavati Sušcu na manje od 100 metara. Dodatno, mora se svakog tjedna javljati policiji i zabranjeno mu je kontaktirati odvjetnika. U tom slučaju je suđenje počelo, a Vučak se izjasnio da nije kriv. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.