Bivši liječnik počeo pucati po bolnici u New Yorku, ubio liječnicu i ranio šestero ljudi

Foto: Google Street View

OBITELJSKI liječnik ušao je u gradsku bolnicu u New Yorku i puškom otvorio vatru na prisutne, javljaju svjetski mediji.


Liječnik koji je ostao bez posla u newyorškoj gradskoj bolnici pucao je u bolničkoj zgradi u petak te ubio liječnicu i ranio šest osoba prije nego se ubio, rekli su policajci dodajući da je nasilje očito povezano sa sporom oko radnog mjesta.

Napadač, koji je bio odjeven u bijelu laboratorijsku kutu, izazvao je paniku u bolničkom centru Bronx-Libanon, u newyorškoj četvrti Bronxu, i pokušao se zapaliti prije nego ga je policija koja je pretraživala zgradu pronašla mrtvog, rekao je policijski povjerenik James O'Neill.

Ubio je liječnicu, a šest drugih ljudi ranio, pet teško, uključujući i osobu koju je pogodio u nogu, rekao je O'Neill na konferenciji za novinare.

Svjedoci su za NBC izjavili da je napadač na sebi imao doktorsku kutu te netom prije 15:00 sati po lokalnom vremenu upucao najmanje šestero ljudi, a zatim se zabarikadirao u bolnici. New York Times javlja da je među ranjenima troje liječnika.

Nije terorizam

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je da je pucnjava bila "izolirani incident" te da se čini da je povezana s bivšim radnim mjestom napadača.

Ustvrdio je da nije riječ o terorističkom činu.

Bolnica je zatvorena i iz policije su javili da je u tijeku evakuacija. Njujorška policija je putem Twittera obavijestila javnost da izbjegava područje oko bolnice smještene u Bronxu na adresi 1650 Grand Concourse.

Glasnogovornik policije Peter Donald je u 16:00 po lokalnom vremenu na Twitteru objavio da je napadač uhvaćen te od ozljeda u sukobu s policijom preminuo u bolnici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.