Bivši HDZ-ov dogradonačelnik autom blokirao radove sadašnjem SDP-ovu gradonačelniku

Foto: Čitatelj Indexa

NOVA gradska vlast u Makarskoj odlučila je srušiti betonsku pozornicu koja se nalazi na predjelu Zelenka. Na toj pozornici održavale su se kvartovske fešte i razne priredbe povodom državnih praznika.

Na Zelenci živi i donedavni zamjenik gradonačelnika, HDZ-ov Joze Vranješ u čijem je mandatu pozornica i sagrađena. On je jutros svojim automobilom blokirao radove. Sadašnja vlast želi srušiti binu jer, kako kažu, zbog nje Gradu prijeti višemilijunska tužba budući da je naslonjena na ventilaciju od Agrokorove trgovine.

 

Kamione unajmio

U dogovoru s bivšim dogradonačelnikom došli su tu i kamioni lokalnog građevinskog poduzetnika. Postavljeni su kako bi se spriječilo Grad da sruši pozornicu. Nije trebalo dugo da dođe i policija. 

Inače, Vranješov automobil koji trenutno priječi radove, našao se prije koju godinu u središtu pozornosti kad se ustanovilo da na njemu ima bosanskohercegovačke tablice. Ubrzo se ispostavilo da je imao i boravište u BiH.

Na novinarske upite zašto dogradonačelnik jedne države formalno živi u drugoj i zašto su mu tablice upisane na BiH, gdje je registriranje automobila zapravo dosta jeftinije, Vranješ je dao objašnjenje da je on internacionalan. Kako sad vidimo, tablice je preveo. 

Dok je bio načelnik, Vranješ je imao BiH tablice

Mediji su tada pobrojali da je u imovinskoj kartici imao 10 milijuna kuna, što u nekretninama, što u novcu. Na pitanje odakle mu, kazao je da je to stekao radom u inozemstvu. Radio je u mostarskom Aluminiju.

Spomenimo da je Vranješ ujedno suprug donedavne saborske zastupnice iz redova HDZ-a, Dragice Vranješ, kćeri HDZ-ova načelnika obližnje Općine Baška Voda, Joska Roščića.

O njemu smo pisali baš prije nekoliko dana kad je dao posao izgradnje rotora od sedam metara za 1.7 milijuna kuna majci HDZ-ovca iz okolice Sinja. Rotor se trenutno gradi punom parom, a turisti i mještani negoduju budući da im je to glavni izlaz, odnosno ulaz u mjesto. 

Vezano za jutrošnje blokiranje radova koje, kako nam javljaju svjedoci, još uvijek traje, pokušali smo kontaktirati Vranješa. Zasad se ne javlja.

Aktualni gradonačelnik: Policija je zakazala, ne žele da se pozornica ruši iako je Grad dao nalog

Razgovarali smo s aktualnim SDP-ovim gradonačelnikom Zoranom Paunovićem. 

"Ni u najcrnjem scenariju nismo mislili da je moguće da se takvo što dogodi u našem gradu. Ja ne mogu vjerovati da se na ovakav način bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik Joze Vranješ usudi sabotirati rušenje pozornice. Od ranog jutra smo tamo, doveo je kamione nasute zemljom koji su zapriječili put. Redarstvo je cijeli taj dio ogradilo prije nego što je trebao doći pikamer i srušiti pozornicu, ali je onda Vranješ nasrnuo vozilom na redara. Bilo je jako blizu da se dogodi puno ozbiljniji incident. Bili smo preko puta kad se to dogodilo. Na teren je izašla policija" priča nam gradonačelnik. 

Nije zadovoljan njihovim radom. 

"Policija je na neki način zakazala i ne postupa u interesu Grada i građana već sluša bivšeg zamjenika gradonačelnika koji je praktički sad beznačajna ličnost, a on se postavlja kao da još uvijek vlada gradom. Policajci su doslovno došli, sjeli na pozornicu i gotova stvar. Oni ne žele da se pozornica ruši, iako je Grad dao nalog", poručuje Paunović dodajući da je kasnije došao i HDZ-ov saborski zastupnik Jure Brkan. To je čovjek koji je izjavljivao da se korona liječi dezodoransom. 

HDZ-ova pozornica se ruši jer zbog nje gradu prijeti višemilijunska tužba

Paunović nam je pojasnio zašto se uopće pozornica, sagrađena u mandatu njegova prethodnika, ruši. 

"Pozornica se ruši jer Gradu zbog nje prijeti višemilijunska tužba. To betonsko zdanje napravljeno je tako da je zagradilo usisne kompresore od susjedne trgovine Konzuma. Iz Agrokorove pravne službe su, čim se pozornica sagradila, zvali da će im se pokvariti svi rashladni uređaji, svi su im kompresori u crvenom. Niti je itko od njih tražio suglasnost da se pozornica tamo napravi", objašnjava Paunović dodajući da ga najviše nervira neučinkoviti sustav jer su sada u poziciji da troje-četvero ljudi koji su stali na pozornicu, uključujući Vranješa, slobodno opstruiraju cijeli proces. 

Paunović je novi u politici, kaže da mu je nevjerojatno da institucije ne funkcioniraju

"Nejasno mi je zašto ne funkcioniraju institucije pravne države, sinoć smo zvali zamjenika ravnatelja makarske Policijske postaje koji nam je rekao da su njemu vezane ruke. Kako? Ako su na javnoj površini parkirana dva kamiona puna žala koja je samo trebalo maknuti da mi možemo krenuti s radovima. Ja sam tek ušao u politiku, kako je moguće da institucije ne funkcioniraju, meni je sve ovo totalno nezamislivo", kazao je Paunović. 

Policija: Spor oko bine nije u našoj nadležnosti, ispisali smo kaznu za nepropisno parkiran auto

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske izvijestili su nas kako nisu utvrdili narušavanje javnog reda i mira, ali da su napisali kaznu za automobil koji je bio nepropisno parkiran na pješakom prijelazu. 
"Policijski službenici PP Makarska izašli su na teren i nisu utvrdili narušavanje javnog reda i mira. Osobe zainteresirane za uklanjanje bine uputili smo na druga nadležna tijela budući da se tu ne radi o kaznenom djelu nego o imovinsko-pravnom sporu što nije u nadležnosti policije. Ono što jest u nadležnosti policije je da smo zatekli osobno vozilo parkirano na pješačkom prijelazu i podnijeli smo prekršajni nalog. To je sve što se tiče našeg postupanja, a razmatramo mogućnost izvijestiti građevinsku inspekciju", poručili su iz Policijske uprave. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.