Bivši član Europarlamenta dat će informacije o korupcijskoj aferi za manju kaznu

Foto: EPA

BELGIJSKI savezni tužitelj rekao je da je bivši talijanski član Europskog parlamenta Pier Antonio Panzeri pristao surađivati s belgijskim vlastima po pitanju korupcijskog skandala u zamjenu za smanjenu kaznu.

Tužitelj je rekao u priopćenju da je Panzeri potpisao sporazum o pokajanju, u kojem se obvezao da će dati bitne, otkrivajuće, istinite i potpune izjave o svim uključenim stranama i počinjenim kaznenim djelima u tom slučaju.

Konkretno, izvijestit će istražitelje o tome kako su se provodile operacije, o financijskim dogovorima s drugim uključenim zemljama, uspostavljenim financijskim strukturama, upletenosti poznatih i nepoznatih ljudi u istragu, uključujući identitet pojedinaca za koje je priznao da ih je podmitio.

Ići će u zatvor i bit će mu zaplijenjena sva imovina

Njegova kazna će uključivati zatvor, novčanu kaznu i zapljenu cjelokupne stečene imovine koja se procjenjuju na milijun eura. Europski parlament započeo je postupak ukidanja imuniteta za dvojicu zastupnika.

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola rekla je pred parlamentom u Strasbourgu da je Belgija zatražila da se ukine imunitet Talijanu Andreji Cozzolinu i Belgijcu Marcu Tarabelli iz redova socijalista i demokrata lijevog centra.

Panzeri, grčka zastupnica Eva Kaili i još dvije osobe, trenutno se nalaze u belgijskom pritvoru te se suočavaju s optužbama za korupciju, pranje novca povezano s navodnim isplatama iz Katara i Maroka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.