Bivši cimer osumnjičenika za nestanak malene Maddie: Rekao mi je da je uzeo dijete

Foto: Profimedia

Christianu Brückneru, glavnom osumnjičeniku u slučaju nestanka malene Madeleine McCann, sudi se na Regionalnom sudu u njemačkom Braunschweigu zbog niza nepovezanih seksualnih prijestupa počinjenih u Portugalu. 

Iako njemački istražitelji vjeruju da je Brückner oteo i ubio tada trogodišnju Madeleine McCann iz apartmana njezinih roditelja u Portugalu 2007. godine, u tom slučaju nikada nije podignuta optužnica. Trenutačno mu se sudi za tri silovanja te dva slučaja izlaganja i masturbiranja pred djecom.

Rumunjski državljanin Laurentiu Codin, koji je 2020. godine dijelio zatvorsku ćeliju s Brücknerom, rekao je u utorak na sudu kako mu je Brückner ispričao priču koja jako podsjeća na slučaj nestanka malene Madeleine, piše Sky News.

"Rekao je kako je ušao zbog novca i da ga nije našao"

"Rekao mi je da je krao u Portugalu. U regiji s hotelima u kojima borave bogati ljudi. I kada se nalazio u zoni hotela gdje žive bogataši, bio je negdje otvoren prozor, tako mi je rekao. To je bio razlog da me pita mogu li ostati otisci prstiju kada se izlazi kroz prozor", prisjetio se Codin. 

“Rekao je kako je ušao zbog novca i da ga nije našao, ali je našao dijete i uzeo ga. Tvrdio je da su nakon dva sata, mjesto gdje je bio, opkolili policija i psi. I on je onda pobjegao i odveo dijete u svojem autu... Pitao me može li se DNK djeteta pronaći pa koristiti kao dokaz i ja sam odgovorio da može", dodao je. 

Naglasio je da mu je Brückner govorio kako je koristio kombi za seks s mladim djevojkama u blizini Hannovera. "Pričali smo o djevojčici. Rekao je da je imao autobus i da je nju poveo s njim, i drugu djecu. Neke je zadržao, ali nikada nije rekao da ih je ubio. Imao je seks s djevojčicom, ali ju nije ubio", posvjedočio je Codin. 

Sudac je tada pitao koliko djevojčica ima godina, na što je on odgovorio: “Ne želim ništa krivo reći, ali bila je jako mala. A ja sam mu rekao da nije u redu - što je napravio s tako mladom djevojčicom. 9, 10, 13 godina, ne znam koliko je imala."

"Udarao je i davio stariju ženu tijekom spolnog odnosa"

Codin je iznio i nekoliko drugih tvrdnji, uključujući onu da je Brückner imao spolni odnos sa starijom ženom koju je udarao i davio jer je to bila njegova seksualna fantazija. Rekao je da je Brücknera zanimalo može li pramen kose dovesti istražitelje do njega i koristiti se kao dokaz. 

Brücknerov odvjetnik Philipp Marquart kazao je kako je u svjedočenju iznesen niz neistina. "Sve ove tvrdnje su potpuno nove. Sve one. On nikada nije rekao ništa slično i sve su proturječne jedna drugoj", izjavio je. 

Codin je na sudu također kazao kako ga je Brückner ispitivao koliko bi koštalo dobivanje lažne putovnice da bi se mogao vratiti u Portugal. "Sjećam se da je pitao, da mu treba putovnica i također vozačka dozvola", napomenuo je. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.