Bivši alžirski premijer na sudu zbog korupcije, prosvjedi ne prestaju

Foto: EPA

BIVŠI alžirski premijer Ahmed Ouyahia pojavio se danas na sudu u sklopu istrage o korupciji, izvijestio je privatni TV kanal Ennahar.

Ouyahia se našao na listi alžirskih moćnika, uključujući i ministra financija te nekoliko oligarha, protiv kojih je nakon masovnih prosvjeda za smjenom predsjednika Abdelaziza Bouteflike pokrenuta korupcijska istraga.

Ni bivši premijer niti njegovi odvjetnici nisu htjeli komentirati pokretanje istrage, a sud tek treba donijeti odluku da li postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice i suđenje.

"Strpajte Ouyahia u zatvor", pisalo je na transparentu nekolicine prosvjednika ispred sudnice.

Na sudu se danas pojavio i ministar financija Mohamed Loukal, bivši guverner središnje banke, kojeg je Bouteflika imenovao za ministra tek prošli mjesec. Njega se sumnjiči za zloupotrebu javnog novca.

Najmanje petorica tajkuna završila su u pritvoru pod optužbom za sudjelovanje u korupcijskim skandalima. Neki od njih su bili vrlo bliski Boutefliki.

Pod pritiskom prosvjeda i potom vojske Bouteflika je podnio ostavku 2. travnja. Prosvjedi se, međutim, nastavljaju pozivima na predaju vlasti novoj civilnoj vladi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.