Bijela kuća potvrdila, Trump šalje Amerikance na Mjesec i Mars

Foto: Hina, Screenshot: YouTube

AMERIČKI predsjednik Donald Trump potpisat će u ponedjeljak direktivu o ponovnom slanju Amerikanaca na Mjesec i naposljetku na Mars, objavila je Bijela kuća.

Trump će potpisati direktivu o svemirskoj politici koja nalaže NASA-i da "provodi inovativan program istraživanja svemira kako bi se američke astronaute ponovno poslalo na Mjesec i naposljetku na Mars", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Hogan Gidley.

Trump će to učiniti prema preporuci Nacionalnog vijeća za svemir.

"On će promijeniti politiku naše nacije za ljudske letove u svemir kako bi pomogao Americi da postane pokretač svemirske industrije, stekne nova znanja o kozmosu i potakne razvoj nevjerojatne tehnologije", rekao je Gidley.

Podsjetimo, za vrijeme Hladnog rata između SAD-a i SSSR-a paralelno je trajala i svemirska utrka. Neformalnu pobjedu su odnijeli Amerikanci slanjem prve ljudske posade na Mjesec 1969. godine. Neil Armstrong je bio prva osoba koja je nogom stupila na neko svemirsko tijelo. Nakon te misije uslijedilo ih je još nekoliko. No, krajem Hladnog rata prestala je i svemirska utrka.

No, čini se da SAD sad ima ozbiljne planove u ovom smjeru jer se već godinama priča o svemirskom turizmu, a to će, smatraju mnogi, pridonijeti dodatnom napretku tehnologije i istraživanju svemira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.