Beus Richembergh o prijetnjama novinarima: U demokratskim društvima su fašisti i nasilnici pod kontrolom

Foto: Hina, Facebook

SABORSKI zastupnik GLAS-a, Goran Beus Richembergh, komentirao je na svom Facebook profilu prijetnje smrću koje dobivaju novinari. Kaže kako fašisti i fanatici postoje u svim državama, ali se u demokratskim društvima oni drže pod kontrolom.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti.

"Prijetnje smrću novinarima Maji Sever, Vojislavu Mazzoccu i sad najnovije Nataši Božić Šarić, a vjerojatno takve primaju i drugi koji se drznu svoj posao raditi časno i pošteno, dakle profesionalno, znak su vremena političke primitivizacije društva do razine fašizacije.

Nema sumnje da u svakome društvu postoji stanovit broj fašista, nasilnika i fanatika. No u demokratskim društvima se takvi drže izoliranima i pod kontrolom, ne pripušta ih se u javni prostor i ne ohrabruje ih se na javno djelovanje.

U Hrvatskoj su visokopozicionirani huškači na mržnju tim i takvima odavno poručili da im je slobodno nasrtati na slobode, građanska i ljudska prava kako bi strah i mržnja natjerali čestite građane na apstinenciju. Tako desnica nastoji nadoknaditi one glasove koje nije osvojila na izborima i onemogućiti javnost da je propituje za odgovornost na vlasti.

Govoriti i djelovati danas o tome i protiv toga pravi je domoljubni čin jer samo onaj tko čuva slobodu u svojoj zajednici i brani da njom vladaju strah i laž čuva njenu budućnost i smisao života u njoj", napisao je Beus Richembergh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.