Beroš: 36 zdravstvenih djelatnika je odbilo testiranje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš rekao je u četvrtak na sjednici vlade kako se intenzivira cijepljenje među zdravstvenim radnicima, čiji je obuhvat sada 71 posto, a najveći porast je među medicinskim sestrama.

"U odnosu na tjedan ranije udio necijepljenih smanjio se za 2.4 posto, a najveći porast cijepljenih bilježi se među medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima, i to za 2.8 posto", rekao je Beroš.

"Ne ugrožavamo ničija prava"

Pohvalio je zdravstvene ustanove na dobroj organizaciji i provedbi primjene covid-potvrda u bolnicama. Dosad je testirano 11.567 djelatnika, 41 je bio pozitivan na covid-19, a 36 je odbilo testiranje.

"Ovim ne ugrožavamo ničija prava, već upravo suprotno. Naša zadaća je osigurati uvjete za ostvarenje prava svakog bolesnika na sigurno liječenje", kazao je.

Beroš je rekao i kako je Ministarstvo zdravstva osnovalo Povjerenstvo za praćenje liječenja u području onkologije radi odgovora na izazove u post-covid razdoblju. Također je s radom započela Radna skupina za izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti radi donošenja novih rješenja u dostupnosti zdravstvene zaštite. 

Beroš je u povodu današnjeg Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke rekao kako su preventivni programi nastavljeni i tijekom pandemije iako ih je napravljeno 10 posto manje. Istaknuo je i kako se petu godinu zaredom bilježi pad mortaliteta od raka dojke za oko 25 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.