Bencu potvrđena uvjetna kazna za prijetnju susjedu sa splitskih Meja kojeg je pokušao ubiti

Screenshot: Google Maps

ŽUPANIJSKI sud u Splitu potvrdio je nepravomoćnu presudu od šest mjeseci zatvora uvjetno Vladimiru Bencu za prijetnju susjedu sa splitskih Meja Denisu Bušeliću, kojeg je umalo ubio 2008. godine ranivši ga hicem iz pištolja u obje noge.

Zaprijetio mu je dvije godine kasnije kada su se susreli u moru pred svojim kućama. Opet ću te skinuti, plakat ćeš kao u sudnici, poručio mu je Benac.

Neće ponoviti kazneno djelo?

Prva osuđujuća presuda bila je ukinuta zbog bitne povrede, odnosno, proturječja izreke i obrazloženja. Sporan je, naime, bio dio izreke u kojem Benac pliva do Bušelića u želji da kod njega izazove strah, što je bilo u suprotnosti sa iskazima svjedoka i zaključkom suda da su se slučajno susreli.

Taj dio izbačen je iz činjeničnog opisa, suđenje je ponovljeno te je Benac osuđen na identičnu kaznu. Na presudu se žalio i on, tražeći oslobađanje ili ponavljanje suđenja, ali i Državno odvjetništvo koje je tražilo zatvorsku kaznu imajući u vidu da je Benac već osuđen za pokušaj ubojstva Bušelića na višegodišnju zatvorsku kaznu, koju doduše nije izdržao u cijelosti, već je pušten na uvjetni otpust.

Sud je već izrazio uvjerenje da je ta zatvorska kazna pozitivno utjecala na Benca te da neće ponoviti kazneno djelo. U drugom postupku pravomoćno je utvrđeno da policija nije odradila svoj posao i privela Benca nakon što je priprijetio Bušeliću mjesec i koji dan prije ranjavanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.