Bačić o odnosu HDZ-a i Bandića nakon pada GUP-a: Koalicija je stabilna

Screenshot: NOVA TV

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kaže da odbijanje Bandićevog GUP-a ne znači raskid koalicije na nacionalnoj razini, javlja Dnevnik.hr.

Rekao je da je razgovarao s predsjednikom Kluba zastupnika stranke Rada i Solidarnosti Kažimirom Vardom te su konstatirali da će nastaviti prema dogovoru.

"Idući tjedan će biti sastanak vladajuće koalicije, a vladajuća koalicija je stabilna i nastavlja s radom", rekao je Bačić.

Izbjegavao odgovor o iniciranju koalicije HDZ-a s HNS-om

Dodaje da su zastupnici HDZ-a u gradskoj Skupštini prvotno bili za GUP, ali su od prvog dana predlagali i nekoliko amandmana, no kako ih Bandić nije prihvatio, oni nisu mogli podržati izmjene GUP-a.

"Da je prihvatio amandmane, oni bi bili upućeni Ministarstvu koje bi se u roku od 30 dana moralo očitovati jesu li zakoniti, tada bismo prihvatili GUP i time bi priča bila završena", rekao je Bačić. 

Nije izravno odgovorio na pitanje tko je inicirao koaliranje HDZ-a s HNS-om. 

"U tom trenutku smo razgovarali s HNS-om i u vodstvu HDZ-a nije bilo protivljenja toj koaliciji, pa ni od gospodina Brkića, ako na to aludirate", rekao je Bačić. Dodao je da je i on sam, kao i Milijan Brkić, bio jedan od zagovornika te koalicije. "Tu apsolutno nije bilo dvojbe oko toga idemo li u koaliciju", rekao je Bačić za Dnevnik.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.