Australske crkve nude smještaj izbjeglicama koji bi trebale biti deportirane na otok Nauru

Ilustracija: FAH

AUSTRALSKE crkve priopćile su da će ponuditi smještaj izbjeglicama koji bi trebali biti deportirani na otok Nauru, osuđujući migrantsku politiku koju želi provesti Canberra.

Australski vrhovni sud odbacio je u srijedu žalbu jedne migrantkinje na prisilni boravak u prihvatnom centru na otoku Nauru što otvara put smještaju stotina osoba na tom udaljenom otoku u Tihom oceanu umjesto njihova prihvata na australskom tlu.

Osim otoka Nauru, radilo bi se o deportaciji i u prihvatilišta na otoku Manusu u Papui Novoj Gvineji, te na Božićnom Otoku u Indijskom oceanu.

Catt: To je protivno našoj vjeri

"To je temeljno protivno našoj vjeri te je naša crkvena zajednica odlučna djelovati, unatoč mogućnosti kazne", rekao je u priopćenju čelnik Anglikanske crkve u Brisbaneu Peter Catt.


"Povijesno, crkve su davale utočište onima koji su bježali od brutalnosti i surove sile", kazao je.

Crkvena inicijativa odnosi se na više od 260 tražitelja azila, među kojima se nalazi i 37 beba rođenih na australskom tlu kao i 54 druge djece.

Oko 260 tražitelja azila trenutno se nalazi u Wickham Pointu, izbjegličkom centru blizu Darwina na sjeveru Australije.Tisuće ljudi izašle su na ulice u Australiji kako bi izrazile prosvjed protiv slanja migranta na udaljene otoke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.