Australija otvorila znanstveni centar za proučavanje ovisnosti o kockanju

AUSTRALIJA je u Adelaidu danas otvorila znanstveni centar za proučavanje problema ovisnosti o kockanju, koji bi, kako se očekuje, trebao odigrati ključnu ulogu u nacionalnoj borbi protiv vrlo ozbiljnog društvenog problema.

Kako prenosi kineska agencija Xinhua, direktor Flinders centra za proučavanje ovisnosti o kockanju Malcolm Battersby je izjavio kako bi nova institucija trebala pomoći u boljem shvaćanju i upoznavanju svih segmenata ovog problema i njegovog utjecaja na zdravstveni, socijalni i ekonomski život Australije.

Kockanje je problem relativno malog broja pojedinaca, ali su njegove posljedice daleko šire

"Mi smo već proveli neka istraživanja vezana uz problem kockanja, no pokazalo se da nam hitno treba institucija koja će na jednom mjestu prikupiti i proučavati sve informacije vezane uz različite aspekte problema kockanja i njihov utjecaj na društvo", objasnio je Battersby. Prema njegovim riječima, istraživački bi centar trebao ustanoviti i preventivne mjere koje će se primjenjivati prema najugroženijim dijelovima populacije, ali i koji će spriječiti brojne negativne posljedice raširene ovisnosti o kocki na obitelj i društvo.

Battersby je upozorio kako je problem ovisnosti o kocki primjetan u relativno malom postotku australske populacije, no posljedice te ovisnosti raširene su među daleko većim brojem ljudi i zahvaćaju brojne obitelji, manje društvene zajednice, pa i čitavo društvo, nagrizajući njegovu stabilnost i ekonomski napredak.

Flinders Centar za proučavanje ovisnosti o kockanju u svojem će se radu fokusirati na sve oblike kockanja, no posebno će proučavati online kockanje, koje je u Australiji posebno rašireno i koje je prepoznato kao potencijalno najopasnije za zajednicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.