Australci prosvjedom podržali desničarsku Pegidu: "Mi nismo rasisti. Islam nije rasa"

Ilustracija: FAH

ŠEST konzervativnih skupina prosvjedovalao je u australskoj prijestolnici protiv islama i pružilo je potporu njemačkom pokretu Pegidi (Domoljubni Europljani protiv islamizacije Zapada).

"Došao sam ovdje kao pojedinac protiv islamizacije Australije i Zapada", rekao je jedan od prosvjednika na skupu ispred parlamenta u Canberri.

"Mi želimo dobrodošlicu svim ljudima sve dok su spremni asimilirati se, ali u posljednje vrijeme vidim zastrašujući utjecaj islama u australskoj kulturi", izjavio je Brian Donnelly (72).

Po njegovim riječima, ovo je prvi politički skup na koji je ikada izašao, a na kojemu se okupilo oko 400 ljudi.

"Mi nismo rasisti. Islam nije rasa"

"Mi nismo rasisti. Islam nije rasa. To je nazadna protuzapadna politička ideologija koja mrzi naše demokratske vrijednosti...", kazao je.

Organizator skupa John Bolton rekao je da se okupilo šest skupina kako bi pružili potporu Pegidi u Njemačkoj,  što je prvi takav događaj organiziran u Australiji.

"U Australiji nema mjesta za islam koji omogućuje da udarite svoju suprugu ili oženite šestogodišnjakinju. To je totalitarna ideologija", istaknuo je.

"Mi kontroliramo granicu, ali gubimo unutarnju bitku. Ovdje se sklapaju brakovi s djecom i provodi se sakaćanje ženskih genitalija. To nije Australija kakvu želim", istaknuo je Bolton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.