Audio - Keruma muče splitske ceste: Možete misliti kako je meni voziti Ferrari po tim rupama

SA SPLITSKIM gradonačelnikom uvijek je živo. Jutros je planuo na pitanje Sanje Župe, HDZ-ove gradske vijećnice, koja je jučer zatražila njegovu ostavku jer joj je lagao da nije bilo incidenta na Noći Zagvožđana.

Dobio kredit jer je prebacio gradske firme na Zagrebačku banku?

Usudila se Župa pitati gradonačelnika je li istina da je dobio kredit Zagrebačke banke od 30 milijuna kuna nakon što je kod njih prebacio poslovanje Grada i gradskih tvrtki. Bilo je to dovoljno za oštru reakciju gradonačelnika i njegove sestre Nevenke, predsjednice Gradskog vijeća, koja je Župi počela mahati poslovnikom i govoriti da nema pravo postavljati pitanja koja zadiru u privatnost?!

Kakva privatnost? Pa radi se o gospodarenju gradskim sredstvima, čudila se Župa. Kerum joj je kazao da uvijek postavlja glupa pitanja i da zna što se krije iza toga. Optužio je HDZ-ovu vijećnicu da se tako ponaša jer nije izabrana za ravnateljicu škole u kojoj predaje. Tvrdi da ju je tužio, a razmišlja i da je da na procjenu radne sposobnosti.

Optužni prijedlog dignut prije dva mjeseca, a Kerum još uvijek ništa ne zna o tome?!

Nije ni Župa ostala dužna. Izašla je s dvojicom kolega iz vijećnice. Keruma će prijaviti za vrijeđanje. "Zabrinjava me dio vijećnika koji je ostao sjediti nakon što je gradskoj vijećnici rekao da govori gluposti. To je diskreditacija Vijeća, ali to ide njima na dušu", komentirala je Župa.

Kerum tvrdi da ni on, a ni njegov odvjetnik Miro Šarić nisu dobili nikakvu prijavu vezanu za incident na Noći Zagvožđana pa tako nije ni lagao kad je kazao da se ništa nije dogodilo. Kako je Index već pisao, policija je podigla optužni prijedlog protiv Keruma, i to zbog sukoba sa četvoricom aerodromskih policajaca. Traže da plati 700 kuna kazne. Nevjerojatno je kako gradonačelnik još uvijek ništa nije dobio napismeno, jer je prijava zaprimljena na Prekršajnom sudu prije dva mjeseca. 

Ni Kerumu nije lako

Vijećnica Aida Batarelo iz SDP-a pitala je gradonačelnika i što misli napraviti po pitanju splitskih cesta koje su u jako lošem stanju. "Možete misliti kako je meni voziti Ferrari po tim rupama, puno gore nego vama", požalio se Kerum, koji je nedavno model F430 Spyder kupljen na nećakovu povlasticu zamijenio atraktivnijim i puno skupljim modelom F599 Fiorano. Mrcina ima više od 600 KS, vrlo nisko leži na asfaltu pa gradonačelnik ima priličnih problema u vožnji po katastrofalnim splitskim ulicama.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.