Atlantic grupa prodala Cedevita čajeve, ali nastavlja njihovu distribuciju

Foto: Atlantic

CEDEVITA d.o.o., operativna kompanija u sastavu Atlantic Grupe, je sa Spider Grupom - dugogodišnjim ugovornim partnerom u proizvodnji čajeva poznatih pod brendovima Cedevita čaj i Naturavita, potpisala ugovor o kupoprodaji svog poslovanja s čajevima, objavljeno je danas putem Zagrebačke burze.

Transakcija podrazumijeva objedinjenje asortimana pod jedinstveni brend Naturavita, koji će se od 1. siječnja 2016. naći u vlasništvu Spider Grupe, a strateška suradnja dviju kompanija nastavlja se kroz partnerstvo u distribuciji.

Atlantic Grupa posredstvom svoje distributivne mreže nastavlja s distribucijom ukupnog asortimana čajeva na svim tržištima gdje je on do danas bio prisutan, u maloprodaji i HoReCa kanalu.

Cedevita se koncentrira na instant napitke

"Atlantic Grupa donijela je odluku o izdvajanju i prodaji ukupnog poslovanja čajevima kako bi se poslovni fokus Cedevite d.o.o. u cijelosti posvetio osnovnom poslovanju – vitaminskim instant napicima. Čajevi pod brendovima Cedevita čaj i Naturavita imaju udio od 15,5 posto i drugi su igrač na hrvatskom tržištu. U okviru Spider Grupe, novog vlasnika s ekstenzivnim iskustvom i ekspertizom i proizvodnji čajeva, asortiman će dobiti dodatan fokus", navodi se u priopćenju.

Spider Grupa je vodeći regionalni proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja, te proizvoda na bazi ljekovitog bilja, sa sjedištem u Pitomači. Tvrtka na vlastitim poljima uzgaja ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a cijeli proces je zaokružen unutar vlastitih kapaciteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.