Argentina izbacuje biskupa koji negira holokaust, a kojeg je Papa vratio u Crkvu

BISKUP Richard Williamson koji u svojim nastupima negira holokaust u roku 10 dana mora napustiti Argentinu, jer je naveo lažan razlog boravka u zemlji.

Argentinska imigrantska agencija odredila je da Williamson mora napustiti zemlju zato što je sakrio stvaran motiv ulaska u državu te je, umjesto da je rekao da će biti direktor seminara, kazao da je zaposlenik nevladine organizacije, pišu svjetski mediji.

U Njemačkoj pokrenuta istraga zbog intervjua švedskoj televiziji

Williamson bi mogao imati problema i u drugim državama jer je u Njemačkoj pokrenuta istraga protiv njega zbog intervjua švedskoj televiziji u kojem je rekao kako nacisti nisu imali plinske komore u koncentracijskim logorima. Nakon bure koja se podigla oko njegova vraćanja u Crkvu službeni Vatikan je zatražio da se on odrekne svojih stavova u kojima poriče holokaust.

Papa Benedikt XVI. se pokušao "posuti pepelom" zbog vraćanja ovog ultra-konzervativca u Crkvu tako što je tvrdio da nije znao za njegove stavove u trenutku donošenja odluke. Na vraćanje Williamsona pod okrilje Crkve najviše se pobunila svjetska židovska zajednica.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.